DETALJI O NIŠLIJI KOJI JE SA BELIVUKOM DOGOVARAO LIKVIDACIJU LJEPOJE: Kuzman postao poznat nakon otmice sina niškog političara
Foto: Printscreen

kriminal

DETALJI O NIŠLIJI KOJI JE SA BELIVUKOM DOGOVARAO LIKVIDACIJU LJEPOJE: Kuzman postao poznat nakon otmice sina niškog političara

Crna Hronika -

Prvi put su Nišlije za Marka Andrića Kuzmana (34) čule 2007. godine kada je otet sin poznatog niškog političara, a ovih dana je u žižu javnosti došao posle objavljenog i presretnutog razgovora gde je sa nekim "višim činom" u kriminalnoj hijararhiji pričao o Nišliji Draganu Ljepoji, poznatijem po nadimku Mance i članu "Pink Panter" bande.

Ljepoja koji je duže vreme živio u Beogradu je navodno zajedno sa Andrićem nekada držao kafić "Klinika" u niškoj Tvrđavi. Ova dvojica žestokih momaka su se pre par godina, posle zatvaranja kafića razišli. Andrić je uhapšen sredinom prošle nedelje.

Nišlije ga od te otmice u kojoj je sin političara, inače tada perspektivni košarkaš otet i mučen navodno zbog neke devojke, nisu mnogo spominjale jer se kasnije nije bahatio po gradu, nije se ni po čemu isticao.

Andrić je bio na optuženičkoj klupi, ali u zatvorenom postupku za javnost kada su izneti detalji ove dvodnevne torture nad dečakom.

Veljko Belivuk
foto: Zorana Jevtić

- Oni su M. R.-a 27. jula, pre 14 godina, telefonom namamili kod Hale "Čair", a potom ga ugurali u "Fijat punto" i odvezli na brdo Vinik pored Niša. Tu su ga udarali metalnom šikom, gasili mu cigarete po telu.

Grupa mučitelja je otkrivena, a M.R. je završio sa povredama i dugo se kasnije oporavljao od torture u Kliničkom centru u Nišu i kućnom lečenju - rekli su nam ljudi upoznati sa tadašnjom istragom.

Andrić je odmah nakon toga uhapšen, a sve do prošle nedelje nije bio spominjan u javnosti.

Podsetimo, Marko Andrić zvani Kuzman, čiji su snimci razgovora na kojima se moglo čuti kako priča o vođi bande "Pink Panteri" Milanu Ljepoji koji je nestao i za koga se sumnja da je ubijen od strane kriminalne organizacije, uhapšen je u četvrtak u Nišu, zajedno sa ostalim članovima ekipe Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja.

(Kurir.rs/Ekipa Kurira)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track