POLICIJA BIH SE OGLASILA: Uhapšena tri državljanina Crna Gore, dovode se u vezu sa trgovinom droge i oružja
Foto: Profimedia

nova hapšenja

POLICIJA BIH SE OGLASILA: Uhapšena tri državljanina Crna Gore, dovode se u vezu sa trgovinom droge i oružja

Crna Hronika -

Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo uhapsili su na Jahorini tri državljanina Crne Gore, zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih dela neovlaštena proizvodnja i promet droge i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

- Uhapšena su lica čiji su incijali M. K, F. R. i B. S., a hapšenje je izvršeno juče oko 16.00 časova - saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda na Sokocu, a uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, izvršeni su pretresi lica i vozila koja koriste, kao i apartmana u kojem su bili smešteni. U toku je kriminalistička obrada lica.

Kako piše "Srpskainfo" oni su uhapšeni zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa krivičnim delim "neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga" i "nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija".

Prema navodima medija, uhapšen je član kriminalne organizacije Milan Kršić iz Crne Gore, te njegova dvojica telohranitelja. Za Kršićem je aktivirana međunarodna poternica zbog više krivičnih dela.

Prema nezvaničnim saznanjima, uhapšeni telohranitelji su Filip Roganović i Boban Sjekloća, takođe pored njih navodno je uhapšena i žena jednog od visokopozicioniranih članova kavačkog klana, Tamara Zvicer.

(Kurir.rs/RTRS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track