PROŠLE GODINE U OVOM SELU ZAPLENJENO JE 220 KG MARIHUANE I ORUŽJE Sada istragu o tome preuzelo tužilaštvo za organizovani kriminal
Foto: MUP Srbije

NASTAVLJA JE ISTRAGA

PROŠLE GODINE U OVOM SELU ZAPLENJENO JE 220 KG MARIHUANE I ORUŽJE Sada istragu o tome preuzelo tužilaštvo za organizovani kriminal

Crna Hronika -

Tužilaštvo za organizovani kriminal preuzelo je istragu o zapleni 220 kilograma marihuane, 850 paklica cigareta i dva pištolja sa prigušivačem u niškom selu Prosek početkom decembra prošle godine.

Droga, cigarete i oružje tada su pronađeni u kući Živorada V. (73) koji je nakon toga uhapšen i pritvoren.

- Predmet je 15.januara 2021. godine prosleđen na dalju nadležnost Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu - potvrdio je portparol Višeg javnog tužilaštva u Nišu Borislav Radonjić.

Kako se već pisalo MUP Srbije saopštio je početkom decembra prošle godine da su pripadnici Uprave kriminalističke policije zaplenili oko 220 kilograma marihuane i uhapsili Živorada V. (73) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Policija je tada navela da je pretresom porodične kuće Živorada V. u ovom selu pronašla 185 paketa marihuane, koja je, kako se sumnja, bila namenjena daljoj prodaji na teritoriji Niša.

droga, Prosek, oruzje
foto: MUP Srbije

- Zaplenjena su i dva pištolja sa prigušivačem, kao i 850 paklica cigareta, pa će protiv osumnjičenog biti podneta i krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i nedozvoljena trgovina - saopšteno je početkom decembra iz MUP-a.

Kako je naš list pisao, malo selo na ulazu u Sićevačku klisuru, u kojem danas živi jedva dvadesetak stanovnika, našlo se sasvim neočekivano u središtu velike narko afere. Meštani Proseka izrazili su sumnju da su pronađena droga, oružje i cigarete Živoradovi.

- Znam Živorada, on je ovde rođen, dobar je čovek i nikad ništa nije ukazivalo na to da može da se bavi bilo kojim ilegalnim poslom, a kamoli prodajom narkotika - rekla je ranije žena koja radi u lokalnoj prodavnici.

Živorad V. koji je osumnjičen da je posedovao skoro četvrt tone marihuane je nekada radio u Elektronskoj industriji gde je stekao i penziju i u kući je po rečima meštana živeo sam. Meštani Proseka pričaju da su primećivali čudne stvari u selu u poslednje vreme.

droga, Prosek, oruzje
foto: MUP Srbije

- Vidim dolaze vozila raznih regstracija. Dođu tu do autobuske okretnice, na zemljanom proširenju puta, stanu, kao da izvrše neku brzu transakciju. Dođu, dva tri vozila jedno za drugim, urade transakcije i odu. Ništa neće da nas iznenadi i neko ubistvo da se desi - ispričao jeranije sagovornik.

Živoradu V. je nakon hapšenja određen pritvor rešenjem sudije za prethodni postupak Višeg suda u Nišu, koji je bio na snazi do 30.januara 2021. godine. Kada smo pokušali da proverimo da li je pritvor produžen, potvrđeno je u Višem sudu u Nišu da je predmet dostavljen na nadležnost Višem sudu u Beogradu - Posebnom odeljenju za organizovani kriminal.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track