RONIOCI TRAŽE DELOVE TELA NA DNU DUNAVA: Ekipa Velje Nevolje vezivala žrtve za betonske blokove POLICIJA OTKRILA JEZIVE DETALJE
Foto: Zorana Jevtić

istraga

RONIOCI TRAŽE DELOVE TELA NA DNU DUNAVA: Ekipa Velje Nevolje vezivala žrtve za betonske blokove POLICIJA OTKRILA JEZIVE DETALJE

Crna Hronika -

Pripadnici kriminalnog klana Veljka Belivuka (35) komadali su leševe ubijenih u štek kući u Ritopeku, a zatim su delove tela vezivali za betonske blokove i bacali ih u Dunav, pokazala su najnovija policijska operativna saznanja iz istrage.

Ronioci Žandarmerije zbog toga već danima pretražuju dno Dunava u potrazi za dokazima zločina, ali za sada nisu pronašli ništa. Potraga će se nastaviti i u narednim danima.

Policija je došla do novih jezivih saznanja nakon što je nekolicina uhapšenih saradnika Velje Nevolje odlučila da progovori o brutalnim zločinima.

- Za sada su dvojica Veljinih najbližih saradnika do detalja opisali sve što znaju o ubistvima u štek kući u Ritopeku i na drugim lokacijama, ali su otkrili još mnogo detalja o zločinima kriminalne grupe. Još trojica njih su zainteresovani za saradnju sa tužiocem, ali svi moraju najpre da napišu sve što znaju, a tužilac će onda odlučiti kome će dati status svedoka saradnika - objašnjava izvor iz istrage.

Dvojica Veljinih saradnika, prema tim navodima, otkrili su da su u kući u Ritopeku tela pojedinih žrtava raskomadana. Neki delovi tela su istopljeni u kiselini, a kosti su potom spaljivane i zakopavane u dvorištu dok su neki delovi leševa vezivani za betonske blokove i bacani u Dunav koji je u neposrednoj blizini kuće.

Pronađeni diskovi sa policijskim informacijama

Velja Nevolja je bio vođa Partizanove navijačke grupe "Principi" koju je koristio kao paravan za formiranje klasičnog mafijaškog klana.

Jedna od baza mu je bio i specijalni bunker na stadionu Partizana gde su navodno pronađene sprave i oruđa za mučenje, ali i 18 kompakt diskova na kojim su bili službeni podaci iz istrage ubistva pripadnika "kavačkog klana" Davorina Baltića koji je 1. januara 2018. likvidiran na Vračaru u Beogradu.

- Osim delova tela, prema tvrdnjama svedoka, bačeni su i neki važni dokazi koji bi teretili Belivukovu bandu. Na dnu reke tragamo i za oružjem kojim su počinjeni zločini - dodaje izvor iz istrage.

Ronioci Žandarmerije pretražuju dno Dunava, bukvalno metar po metar, a posao im otežava mala vidljivost, ali i izuzetno jake vodene struje.

- Pretražuje se dno reke 300 metara uzvodno i 300 metara nizvodno od lokacije gde je štek kuća u Ritopeku, ali ronioci još nisu ništa našli. Bez obzira na to pretraga će biti nastavljena i narednih dana - navodi izvor iz istrage i dodaje da uhapšeni Belivukovi saradnici iz dana u dan otkrivaju nove zločine opasnog mafijaškog klana zbog čega se istraga neće skoro završiti.

(Kurir.rs/Informer)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja