NAJNOVIJI DETALJI ISTRAGE O KLANU BELIVUKA: Snajperista iz 63. padobranske umešan u TRI UBISTVA
Foto: starsport, Printscreen

NOVA SAZNANJA

NAJNOVIJI DETALJI ISTRAGE O KLANU BELIVUKA: Snajperista iz 63. padobranske umešan u TRI UBISTVA

Crna Hronika -

- Marko Miljković i Veljko Belivuk bili desna ruka Radoja Zvicera, kod kog su bili neporesdno pre hapšenja.

Država je donela odluku da se obračuna s mafijom i to je dokazala. U decembru je uhapšen Darko Elez, u pitanju je jedan od najvećih kriminlaca u regionu. On je osumnjičen za niz krivičnih dela u Bosni i Hercegovini, a postoji i sumnja da je u našoj zemlji izvršio dela - rekao je novinar Mladen Mijatović i dodao:

- Početkom februara uhapšena je grupa koju su predvodili Marko Miljković i Veljko Belivuk. Njih dvojicu su bili praktično desna ruka Radoja Zvicera, on je vođa kavačkog klana. Oni su početkom godine bili u Crnoj Gori, upravo kod Zvicera. Država je donela odluku da se stane na put ozbiljno organizovanom kriminalu. Građani treba da budu mirni. Policija je rasvetlila najveći broj sitnih krivičnih dela. To su dela koja mogu svakom da se dogode - rekao je Mijatović.

On je potvrdio da je Nebojša Janković obučavao Velju Nevolju pucanju iz snajpera, kao i da je kod njega pronađeno sedam dugih cevi. Mijatović je pojasnio da operativna saznanja bezbednosnih sluzbi ukazuju da je Janković indirektno učestvovao u ubistvima snajperom na groblju u Sopotu, kao i u zatvoru u Spužu, ali i pucnjavi na vladiku Joanikija i kontroverznog biznismena Miodraga Dake Davidovića u beogradskom hotelu "Kraun plaza" i da je i to predmet istrage.

Podsetimo, Janković je bivši policajac i pripadnik elitne jedinice Vojske Srbije 63. padobranske brigade.

Mijatović je otkrio da je nekoliko opasnih kriminalaca pobeglo iz Srbije i utočište pronašlo u "zemlji u kojoj se naši kriminalci često kriju", a pomenuo je i "jednu bivšu funkcionerku MUP" kao učesnicu u zločinima.

(Kurir.rs/TV Vesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja