Najnovije vesti

SKUPOCENI AUTO STIGAO IZ DANSKE NA HORGOŠ: Srbi rekli da nemaju ništa da prijave, a onda su im carinici našli 2 velika kofera FOTO
Foto: Carina Srbije

sprečen pokušaj krijumčarenja

SKUPOCENI AUTO STIGAO IZ DANSKE NA HORGOŠ: Srbi rekli da nemaju ništa da prijave, a onda su im carinici našli 2 velika kofera FOTO

Crna Hronika

Carinici su na prelazu Horgoš u saradnji sa policijom zaplenili firmiranu robu, čija je vrednost procenjena na oko 20.000 evra.

Prekršaj je otkriven u subotu kada je na red za kontrolu na ulazu u zemlju, zelenim kontrolnim prolazom namenjenim putnicima koji nemaju robu za carinjenje, pristigao "porše" danskih registarskih oznaka.

Horgos, zaplena
foto: Carina Srbije

Njime su iz Beča ka Beogradu putovali 27-godišnji danski državljanin srpskog porekla i 33-godišnja državljanka Srbije. Na pitanje da li imaju nešto da prijave carinskoj kontroli i vozač i njegova saputnica su odgovorili odrično, rekavši da sa sobom nose samo lični prtljag.

Horgos, zaplena
foto: Carina Srbije

Međutim, prilikom detaljne kontrole za koju je automobil ipak izdvojen, najpre su u prtljažniku pronađena dva velika kofera, a potom i na zadnjem sedištu dve kutije "krcate" novim firmiranim stvarima poznatih robnih marki.

1 / 7 Foto: Carina Srbije

Vrednost torbi, novčanika, patika, cipela, kupaćih kostima, kaiševa, sunčanih i naočara sa dioptrijom procenjena je na oko 20.000 evra, na osnovu originalnih faktura pronađenih u torbi putnice koja se prijavila kao vlasnik neprijavljene robe.

U Carini Srbije napominju da se prilikom prelaska granice u putničkom prometu mora prijaviti sva novokupljena roba čija vrednost prelazi 100 evra, jer se u suprotnom čini carinski prekršaj.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...