HARALI PO JUGU SRBIJE, PLJAČKALI ČAK I CRKVE: Rasvetljena serija teških krađa, osumnjičeni muškarac, dve žene i maloletnik
Ilustracija, Foto: Shutterstock

kriminal

HARALI PO JUGU SRBIJE, PLJAČKALI ČAK I CRKVE: Rasvetljena serija teških krađa, osumnjičeni muškarac, dve žene i maloletnik

Crna Hronika -

BEOGRAD - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) u Zaječaru, u saradnji sa policijskim upravama u Nišu i Prokuplju, rasvetlili su seriju teških krađa i krađa iz pravoslavnih crkava i uhapsili T.N. (25) iz Surdulice, njegove dve saučesnice S.M. (22) i A.D. (42), zbog sumnje da su ih počinili.U kradjama je, kako se sumnja, učestvovao i šesnastogodišnjak iz Aleksinca i protiv njega će zbog toga biti podneta krivična prijava.

"Oni se sumnjiče da su tokom januara i februara ove godine ušli u crkve na području Zaječara, Knjaževca, Boljevca, Niša, Niške Banje i okoline Doljevca i iz njih krali novac", saopšteno je iz MUP.

Njih četvoro su, kako se sumnja, pokušali i da obiju kutiju sa novčanim prilozima u Sabornoj crkvi rodjenja Presvete Bogorodice u Zaječaru i u manastiru Sveti Nikola u Kuršumliji.

"Takođe se sumnjiče da su u buticima u Nišu od dve prodavačice ukrali novčanike sa novcem i dokumentima, pa će protiv njih, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, biti podneta krivična prijava i za dva krivična dela kradje", navodi se u policijskom saopštenju.

Policija je prikupila dokaze koji ukazuju na sumnju da su oni iz parkiranog automobila jedne žene u Nišu uzeli mobilni telefon, pa se terete i za krivično delo utaja. Policija je pronašla taj ukradeni telefon i on će biti vraćen vlasniku.

T.N, S.M. i A.D. određeno je zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivične prijave, biti privedeni tužiocu Osnovnog javnog tužilaštva u Zaječaru.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track