ŠOKIRALI BRUTALNOŠĆU, PRETI IM NAJMANJE 10 GODINA ZATVORA: Mladi nasilnici iz Novog Sada sumnjiče se za ubistvo u pokušaju
Ilustracija, Foto: Shutterstock

užas

ŠOKIRALI BRUTALNOŠĆU, PRETI IM NAJMANJE 10 GODINA ZATVORA: Mladi nasilnici iz Novog Sada sumnjiče se za ubistvo u pokušaju

Crna Hronika -

Povodom događaja koji je izazvao uznemirenje javnosti i koji se dogodio u Novom Sadu dana 20. februara 2021, u ulici Laze Telečkog, kada su mladići M. D., Š. N. i P. M. zadobili telesne povrede od strane više lica pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu obavestilo je javnost da je krivično odeljenje ovog tužilaštva donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osam lica zbog postojanja osnova sumnje da su M. L., S. V. i B. N. izvršili krivično delo Teško ubistvo u pokušaju.

Ovo delo kažnjivo je Krivičnim zakonikom Republike Srbije kaznom zatvora u trajanju od najmanje 10 godina ili doživotnim zatvorom, uz osnove sumnje da su S. V., M. M., N. D., M. M. i M. B. u grupi izvršili krivično delo Nasilničko ponašanje, za koje je priprećena kazna zatvora u trajanju od šest meseci do pet godina.

Zatvor, Rešetke, ćelija
foto: Shutterstock

– U toku do sada preduzetih radnji i mera na osnovu zahteva ili naredbi javnog tužilaštva svih osam osumnjičenih lica je uhapšeno, te im je određeno zadržavanje u trajanju do 48 časova, u kom roku će u tužilaštvu biti saslušani na okolnosti izvršenja krivičnih dela koja im se stavljaju na teret – kaže se u saopštenju.

Iz Višeg javnog tužilaštva napominju da će hitno i detaljno preduzeti sve dokazne radnje u toku vođenja istrage povodom ovog događaja, nakon čega će doneti dalje procesne odluke u skladu sa zakonom, o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena.

(Kurir.rs/nsuzivo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track