HTELA JE DA SLIKA SELFI, ALI TADA JU JE POVUKLA NABUJALA REKA: Tinejdžerka (17) tragično nastradala kada je skliznula u Nišavu
Foto: Privatna Arhiva

PREGLEDANE NADZORNE KAMERE

HTELA JE DA SLIKA SELFI, ALI TADA JU JE POVUKLA NABUJALA REKA: Tinejdžerka (17) tragično nastradala kada je skliznula u Nišavu

Crna Hronika -

Pronađeno telo A. M. (17), koja je pre nedelju dana upala u Nišavu kod Pirota
dok je pokušavala da se slika za Instagram

Telo A. M. (17), koja je pre nedelju dana upala u Nišavu kod Pirota, pronađeno je juče kod obližnjeg sela Sopot. Kako saznajemo, nesrećna devojka koja se šetala s drugaricom navodno je pokušala da se fotografiše za Instagram kada se okliznula i pala u nabujalu reku.

Potresni snimci

U potrazi su učestvovali pripadnici Sektora za vanredne situacije, policajci i ronioci iz Pirota i Beograda i pripadnici Žandarmerije. Podsetimo, A. M. je u reku upala u ponedeljak oko 14 časova kod Železničkog mosta.

- Pregledom nadzornih kamera utvrđeno je da je devojka prišla reci i stala na kosinu keja kako bi se slikala. Međutim, nabujala reka ju je povukla, njoj su bukvalno noge skliznule i sletela je u Nišavu - priča naš izvor iz istrage i dodaje da su operativci koji su videli snimak bili vidno potreseni:

- Policija je pokušavala da utvrdi šta se tačno dogodilo, a pregledom snimka je otklonjena svaka sumnja da je ona skočila u vodu ili da ju je neko gurnuo. Prosto, dete je prišlo preblizu reci koja je jako brza i nesrećnim slučajem je stradalo.

Na mesto nesreće odmah su poslati spasioci, policija i vatrogasci. - Za njom su tragali i ronioci. Na obali su svakog dana bili njen otac, stričevi i braća - rekao je naš sagovornik.

Kako nam je ispričala rođaka, devojčica je išla u srednju školu.

A.M., Nišava, utapanje
foto: Kurir

Drugarica u šoku

- Otišla je u šetnju s drugaricom, volela je da ide pored reke, tamo su se uvek igrale. Kad je upala, ta devojčica je probala da je spase, prišla je vodi, dozivala u pomoć, pozvala policiju. Jadno dete, uradila je sve što je mogla, a doživela je toliki stres da su je posle pregledali lekari - priča rođaka i nastavlja: - Mi smo od njenog nestanka čuli razne priče. Prema jednoj htela je da se slika za Instagram, a prema drugoj, koja nam nije verovatna, prišla je da pipne vodu.

Otac nesrećne devojke svaki dan je učestvovao u potrazi za nestalom ćerkom. - Nemam šta da kažem više. Ronioci su pronašli njeno telo. Idem na prepoznavanje, pa da završim oko sahrane. Teško mi je, razumejte me - rekao je juče otac devojčice čije je telo pronađeno u Nišavi.

A.M., Nišava, utapanje
foto: Kurir

Teško detinjstvo

Ostavila je majka

Kako kažu rođaci, devojčica je imala težak život. - Nju i sestru je majka ostavila kad su bile male, odrasle su samo sa ocem. On se mučio i borio da ih othrani, a gle kakva se tragedija dogodila - pričaju rođaci.

(Kurir.rs/Jelena Ivić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja