PRITVOR ZA VOZAČA KOJI JE UDARIO IVANKU I NIJE STAO DA JOJ POMOGNE: U pritvoru će ostati 30 dana da ponovo ne bi pobegao
Foto: Kurir.rs / T.Ilić

istraga se nastavlja

PRITVOR ZA VOZAČA KOJI JE UDARIO IVANKU I NIJE STAO DA JOJ POMOGNE: U pritvoru će ostati 30 dana da ponovo ne bi pobegao

Crna Hronika -

Krivično veće Osnovnog suda u Loznici odredilo je pritvor i po osnovu "opasnosti od bekstva" Đ. D. (36) iz Loznice, osumnjičenom za saobraćajnu nesreću koja se dogodila 28. januara u kojoj je poginula Ivanka Mićić (62) iz Tršića, a on pobegao sa lica mesta.

Time je usvojilo žalbu lozničkog Osnovnog javnog tužilaštva (OJT), potvrđeno je danas iz Tužilaštva.

Odlučujući o predlogu OJT sudija za prethodni postupak lozničkog Osnovnog suda doneo je rešenje o određivanju pritvora do 30 dana osumnjičenom Đ.D. zbog postojanja "osobitih okolnosti da će osumnjičeni ometati postupak uticanjem na svedoke".

Na ovakvu odluku OJT je uložilo žalbu jer sudija za prethodni postupak nije odredio pritvor osumnjičenom po još dva osnova za određivanje pritvora: zbog opasnosti od bekstva i zbog uznemirenja javnosti, što je u predlogu tražilo lozničko Tužilaštvo.

Ivanka Milacic
foto: T. Ilić

Iz OJT su u petak objasnili da ako je pritvor određen po još dva tražena osnova onda može da bude produžen, a ako ostane samo po osnovu "uticanje na svedoke" posle završenog ispitivanja svedoka osumnjičeni može iz pritvora biti ranije pušten.

Podsetimo, ovaj slučaj uznemirio je građane Tršića, Voćnjaka i Loznice koju su nezadovoljni radom OJT 24. februara organizovali protestni skup ispred lozničke "kuće pravde". Dan kasnije u Osnovni sud je došla ministarka pravde Maja Popović koja je održala sastanak kome su prisustvovali predsednica Osnovnog suda u Loznici, predsednik Višeg suda u Šapcu i predsednik Apelacionog suda u Novom Sadu, kao i postupajući tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Loznici, Viši tužilac u Šapcu i Apelacioni tužilac iz Novog Sada.

Ministarka je tada izjavila da je formirana komisija koja će ispitati sve okolnosti slučaja saobraćajne nesreće u kojoj je 28. januara nastradala žena.

Inače, policija je, po nalogu tužilaštva, osumnjičenog uhapsila 23. februara i bilo mu je određeno zadržavanje do 48 sati.

(Kurir.rs/T. Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track