KURIR SAZNAJE! DARKO ELEZ POLETEO ZA SARAJEVO: Pristao na poligrafsko ispitivanje, pa odveden do helikoptera
Foto: MUP Srbije

izručenje

KURIR SAZNAJE! DARKO ELEZ POLETEO ZA SARAJEVO: Pristao na poligrafsko ispitivanje, pa odveden do helikoptera

Crna Hronika -

Darko Elez poleteo je upravo iz Srbije na sarajevski aerodrom, saznaje Kurir. Kako smo saznali on sada u helikopteru ima medicinsku pratnju.

Takođe, Elez pristao je na poligrafsko ispitivanje, a naknadno se čekaju rezultati.

Njegovo sletanje na sarajevski aerodrom odloženo je za 18.00 sati,a trebalo je da sleti malo posle 15.30. Elezu je inače pozlilo na aerodromu, te mu je odmah pružena medicinska pomoć.

Podsetimo, Srbija je danas treba da izruči Darka Eleza BiH, potvrdila je glavni tužilac BiH Gordana Tadić na sednici Visokog sudskog i tužilačkog saveta BiH. Na sarajevskom aerodromu danas je bilo opsadno stanje i preko stotinu policajaca bilo je prisutno.

Darko Elez, izrucenje
foto: Avaz.ba

Podsetimo, Apelacioni sud u Beogradu je polovinom februara pravosnažno odlučio da su ispunjeni uslovi za izručenje Eleza BiH, koja ga traži zbog niza krivičnih dela organizovanog kriminala. Srpsko pravosuđe odobrilo je danas izručenje Darka Eleza Bosni i Hercegovini koji je uhapšen krajem decembra prošle godine u beogradskom naselju Batajnica.

Darko Elez
foto: Privatna Arhiva

Elez se nalazi u ekstradicionom pritvoru od hapšenja u decembru u Beogradu, gdje živi i radi duži niz godina, nakon što je u Srbiji izdržao kaznu od devet godina zatvora, na koju je bio osuđen kao organizator kriminalne grupe koja je 2009. na teritoriji Srbije i BiH trgovala drogom, vršila iznude i činila druga krivična dela.

Inače, Elez se sumnjiči za likvidacije Siniše Miličevića Tigra i Miloša Ostojića, koji su ubijeni u Lukavici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track