UBIJEN POLICAJAC KOJI JE SVEDOČIO PROTIV SRBINA: Krvava osveta balkanskog kartela u Peruu
Žrtva Ankasi, Foto: screenshot

DAVID OSUĐEN NA 17 GODINA

UBIJEN POLICAJAC KOJI JE SVEDOČIO PROTIV SRBINA: Krvava osveta balkanskog kartela u Peruu

Crna Hronika -

Peruanski obaveštajac Gregorio Ankasi (49), svedok na suđenju Srbinu Davidu Cufaju (28), navodnom pripadniku balkanskog kartela, koji je prošle godine osuđen na 17 godina zbog šverca dve tone kokaina u Peruu - izrešetan je ispred svoje kuće u Limi. Sumnja se da je likvidacija došla kao osveta za ovo svedočenje, prenosi Elkomersio!

Ankasi je likvidiran u sredu uveče.

- Sumnja se da su ga dvojica atentatora pratila na motoru. Nakon što je izašao iz vozila, oni su otvorili vatru na njega. Nakon rafalne paljbe egzekutori su pobegli, a radnici iz obližnje perionice dotrčali su do Ankasija kako bi mu pružili pomoć - kaže izvor iz medija i dodaje:

- Ankasi je dao telefon radnicima kako bi pozvali njegovu porodicu i rekli im da je upucan.

Pljačka je kao motiv isključena, pišu peruanski mediji, jer napadači ništa nisu ukrali od žrtve - ni automobil, ni novčanik, a ni telefon.

- Ubijeni policajac imao je velike zasluge u borbi protiv narkotika, a bio je i svedok na suđenju Davidu Cufaju, koji je prošle godine u januaru osuđen na 17 godina zatvora. Tako da nije isključeno da je ubijen zbog osvete - kaže izvor i dodaje:

- Ankasi je bio mozak operacije u kojoj je uhvaćen Cufaj! Učestvovao je u obaveštajnom radu i razbijanju srpske kriminalne organizacije u Peruu i iz tog razloga je svedočio tokom suđenja Cufaju.

Inače, Cufaj je povezan i sa misterioznim Srbinom po nadimku Tito, koji je jedan od vodećih narko-bosova u Južnoj Americi.

- Sumnja se da je Cufaj imao veliki uticaj u ovom poslu - kaže izvor.

Kurir.rs/ B .T. Foto: Gregorio Ankasi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track