Najnovije vesti

EKIPA VELJE NEVOLJE UČESTVOVALA U UBISTVU MIŠE OGNJANOVIĆA: Po nalogu kavačkog klana beogradski advokat osuđen je na smrt
Foto: Zorana Jevtić, Dragan Kadić

istraga se nastavlja

EKIPA VELJE NEVOLJE UČESTVOVALA U UBISTVU MIŠE OGNJANOVIĆA: Po nalogu kavačkog klana beogradski advokat osuđen je na smrt

Crna Hronika

Policija osnovano sumnja da je ekipa Veljka Belivuka, zvanog Velje Nevolje odgovorna za ubistvo poznatog beogradskog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića, koje se dogodilo pre 3 godine.

Na ovo ukazuju navodno operativna saznanja iz policijske istrage koja se mesecima unazad vodi protiv Belivukove kriminalne grupe grupe. Prema informacijama do kojih su došli operativci, Ognjanović je "osuđen na smrt" po nalogu crnogorskog "kavačkog klana" i to samo zato što je zastupao pripadnike suparničkog "škaljarskog klana".

Kako tvrde dobro obavešteni izvori osnovano se sumnja da su u pripremi ubistva poznatog advokata učestvovali i pojedini policajci, kao i doskorašnja državna sekretarka u MUP Dijana Hrkalović, koja je, kako je utvrđeno, blisko sarađivala sa kriminalcima.

Sanja Papić, Dragoslav Miša Ognjanović
foto: Vladimir Šporčić

- Advokat Dragoslav Miša Ognjanović zastupao je Luku Bojovića, koji je bio blizak "škaljarcima", ali je zastupao i neke druge članove ovog klana. To ga je, po svemu sudeći, koštalo glave... Istraga je, takođe, pokazala i da je Hrkalovićeva nekoliko meseci pre ubistva advokata usmeno naredila policajcima da prate svaki njegov korak, Još nemamo čvrste dokaze da je to praćenje imalo veze sa ubistvom, ali veoma osnovana sumnja postoji - objašnjava izvor.

Na dan kad je Miša Ognjanović ubijen, 28. jula 2018., policajci ga više nisu pratili. U ranim popodnevnim satima dvojica napadača sačekala su advokata ispred zgrade u kojoj je živeo na Novom Beogradu, a zatim mu je jedan prišao i ubio ga i to naočigled sina.

Luka Bojović
Luka Bojovićfoto: Profimedia

- Ovaj zločin je zvanično još nerasvetljen, ali postoje operativna saznanja o svakom ko je učestvovao u pripremi, praćenju i egzekuciji advokata - prenosi izvor.

Podsetimo, Velja Nevolja osumnjičen je za učestvovanje u dva ubistva - navijača Crvene Zvezde Zdravka Radojevića i bivšeg šefa "Pink Pantera" Milana Ljepoja. I Radojević i Lepoja su bez traga nestali u Beogradu krajem prošle godine i policija sumnja da su brutalno ubijeni. S obrzirom da je Belivukova grupa brojala mnogo članova, policija je u četvrtak upala na više od 30 lokacija i izvršila pretres.

(Kurir.rs/Informer)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...