OVO SU NASLEDNICI VELJE NEVOLJE: Ekipa Džonija sa Vračara bila zadužena da preuzme poslove i organizuje odmazdu
Foto: RAS/Djordje Kojadinović, Zorana Jevtić

Nova organizovana kriminalna grupa

OVO SU NASLEDNICI VELJE NEVOLJE: Ekipa Džonija sa Vračara bila zadužena da preuzme poslove i organizuje odmazdu

Crna Hronika -

Nikola Vušović, zvani Džoni, koji važi za saradnika kavačkog klana u Beogradu, navodno je nameravao da sa svojom grupom nastavi s prljavim poslovima Velje Nevolje, saznaje Kurir

Nova organizovana kriminalna grupa koja se spremala da nasledi uhapšenu bandu Veljka Belivuka (38), zvanog Velja Nevolja, i planirala da nastavi saradnju sa crnogorskim kavačkim klanom navodno je ekipa Beograđanina Nikole Vušovića (31), zvanog Džoni sa Vračara, otkriva Kurir.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da postoji novi klan koji želi da nasledi Belivukovu ekipu. U obraćanju novinarima u subotu posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost Vučić je rekao da ima mladih kriminalnih grupa koje žele da naslede kriminalne delatnosti, ali je poručio da će i oni ubrzo biti rastureni i iza rešetaka. - Izbrojani su dani na slobodi svima koji misle da nastave „slavna dela prethodnika“ i da truju decu narkoticima, likvidiraju suparnike na monstruozan način - poručio je predsednik na konferenciji za medije.

Mladi ogranak

Kako nezvanično saznajemo, upravo je mladi ogranak kavačkog klana s Nikolom Vušovićem Džonijem na čelu navodno planirao da preuzme Belivukove poslove i njegovu kriminalnu mrežu u Beogradu i Srbiji. Vušović je punio stupce crne hronike još davne 2010, kada je uhapšen zajedno sa vođom navijača Partizana Aleksandrom Stankovićem, koji je likvidiran 13. oktobra 2016. sa čak 60 metaka iz dva „kalašnjikova“ u Bačvanskoj ulici u Beogradu.

- Stanković je tada, kao vođa jedne Partizanove navijačke frakcije, pao sa osam pripadnika svoje rupe. Među uhapšenima bio je Vušović, ali i tada maloletni Luka Cerović i Marko Drakula. Tada su se sumnjičili za preprodaju droge, kao i za oružje i eksploziv. Takođe, sumnjalo se da su članovi ove ekipe učestvovali i u pokušajima ubistva - saopštio je ranije MUP.

Vušovićeva kriminalna organizacija je tokom kasnijih godina navodno potpala pod okrilje kavačkog klana.

- Kavački klan ima svoje ogranke u Beogradu. Nakon ubistva Stankovića, Belivuk, koji mu je bio najbolji prijatelj i najbliži saradnik, preuzeo je sve njegove poslove i postao jedan krak kavačkog klana u Srbiji, dok je drugi krak predvodio Vušović. Belivukova i Vušovićeva ekipa zapravo su radile za „kavčane“, ali su i međusobno, navodno, bili u korektnim odnosima - objašnjava naš sagovornik.

Džoni, kako je nedavno pisao Ekspres, navodno se trenutno nalazi u Španiji, ali je nakon hapšenja Belivuka nameravao da se vrati u Srbiju.

Saradnici Velko Belivuk bio glavni čovek Radoja Zvicera zadužen za tržište u Beogradu i Srbiji
Saradnici Velko Belivuk bio glavni čovek Radoja Zvicera zadužen za tržište u Beogradu i Srbijifoto: detective-info.com.ua, Zorana Jevtić

Saradnja sa Zvicerom

- Sumnja se da je i Vušević, kao i Belivuk, saradnik Radoja Zvicera, jednog od vođa kavačkog klana. Navodno, Zvicer je nakon pritvaranja Belivuka izgubio najvažnijeg i najjačeg beogradskog saradnika, ali ne i jedinog. Odmah je angažovao ekipu za odmazdu, i to ekipu s Vračara, kojom rukovodi Džoni. Postoje saznanja da je upravo on angažovan da preuzme poslove Velje Nevolje, ali i da organizuje osvetu - rekao je izvor za Ekspres.

Naš izvor otkriva i da je ekipa Džonija s Vračara veoma brutalna i surova, a sumnja se da su oni odgovorni i za postavljanje eksploziva pod automobil Lazara Vukićevića, navijača Crvene zvezde. Bomba postavljena pod njegov „porše“ eksplodirala je 2019. godine na Vračaru, a Vukićević je tada pukom srećom izbegao smrt. Navijač je nestao bez traga u oktobru prošle godine i sumnja se da više nije među živima.

Prljavi poslovi Droga, hapšenja, bekstvo iz zatvora

Kriminalna grupa Nikole Vušovića se, između ostalog, navodno bavi i ilegalnom distribucijom droge.

- Najistaknutiji član Džonijeve ekipe je Luka Cerović, koji je, prema operativnim informacijama, zadužen za organizovanje međunarodnog šverca narkotika. Cerović je zajedno s njim uhapšen 2013. na aerodromu u Amsterdamu zbog pokušaja ubistva i bekstva iz zatvora - pisali su ranije mediji i dodali da ova grupa ima i nekoliko članova zaduženih za najprljavije poslove.

Pokušaj trovanja Vođa „škaljaraca“ im bio na meti

Zanimljivo je i to da su pojedini pripadnici Vušovićeve ekipe učestvovali u pokušaju ubistva Jovana Vukotića, navodnog vođe škaljarskog klana, u decembru 2019. godine u Beogradu. Tada su lisice stavljene i Marku Drakuli, koji je u policijskim evidencijama označen kao istaknuti član Vušovićeve grupe.

- Njihov plan navodno je bio da Vukotiću, koji je u to vreme bio u pritvoru u CZ, u hranu stave cijanid i tako ga otruju. Međutim, plan im je propao i oni su uhapšeni. Interesantno je i to da su u vreme izvršenja krivičnog dela bili maskirani u policajce, odnosno imali su uniforme s oznakama UKP - podseća izvor i dodaje da je protiv njih bila podignuta optužnica, ali da nije stupila na snagu, jer ju je Apelacioni sud vratio na dopunu.

Suparnik Jovan Vukotić
Suparnik Jovan Vukotićfoto: Printscreen/ Instagram

Kompletan tekst OPŠIRNO pročitajte u današnjem štampanom izdanju KURIRA.

8.3.2021.naslovna
foto: Kurir

U DANAŠNJEM ŠTAMPANOM IZDANJU KURIRA PROČITAJTE:

TRANSKRIPTI PRISLUŠKIVANIH RAZGOVORA VUČIĆA NOŠENI DIJANI HRKALOVIĆ?

Kako je obavljeno uklanjanje dokaza, materijal SPALJEN!

ODGOVORNO

Srbija obezbedila vakcine za sve građane!

Dan žena

Dame u muškim poslovima su marljivije, požrtvovanije i za nijansu posvećenije

ZVERI

Po­li­ci­ja po­mo­ću specijalnih spra­va ot­klju­ča­la 44 te­le­fo­na, u nji­ma na­đe­ni sni­m­ci i slike

DELA MILOŠA ŠOBAJIĆA POSTAJU DEO STALNE POSTAVKE DOMA SINDIKATA

Beograd dobio još jednu galeriju

REDITELJ NIJE HTEO DA ME PUSTI KUĆI DOK NISAM URADIO SCENU KAKO JE ZAMISLIO

Branislav Jerković o Vanji, nastavku i ženama!

NE PROPUSTITE

SAMO U KURIRU! UZ DNEVNE NOVINE DANAS POKLON PEŠKIR

Dnevne novine Kurir spremile su još jedan fenomenalan i koristan poklon za svoje čitaoce.

Danas poklanjamo peškir. Izrađen od mekanog materijala koji neće iritirati vašu kožu.

Dostupan u raznim pastelnim bojama kao što su plava, zelena ili roze, samo izaberite Kurir s onom bojom koja vam se dopada.

Kurir poklon
foto: AMG

Čitajte KURIR!

Ekipa Kurira

Foto: Zorana Jevtić, RAS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track