CG ZBOG SLUČAJA BELIVUK SRBIJI IZRUČUJE MLADENA ĆEBIĆA: Reli vozača živog sahranili, pa progovorio! PRIMOPREDAJA DANAS U 10 SATI
Foto: Privatna Arhiva, Mondo/Stefan Stojanović

raspisana međunarodna poternica

CG ZBOG SLUČAJA BELIVUK SRBIJI IZRUČUJE MLADENA ĆEBIĆA: Reli vozača živog sahranili, pa progovorio! PRIMOPREDAJA DANAS U 10 SATI

Crna Hronika -

Crnogorski državljanin Mladen Ćebić, za kojim je Srbija raspisala međunarodnu poternicu radi saslušanja u slučaju Belivuk, biće danas predat nadležnim organima Srbije. U Ministarstvu pravde Srbije kažu da Ćebić nema poternicu Srbije niti se traži njegovo izručenje.

Ćebićev advokat, Miloš Antić je rekao da će predaja, kojoj će i sam prisustvovati, biti izvršena danas u 10 sati na graničnom prelazu Rača sa Bosnom i Hercegovinom, prenosi CdM.

Inače, Mladen Ćebić, reli vozač iz Bara, uhapšen je u januaru ove godine u španskom gradu Malagi, a prema navodima crnogorskog portala "Borba" povezan je sa kavačkim klanom, a ranije je hapšen i u Srbiji i povezivan sa auto-mafijom i švercom droge i oružja.

Prilikom hapšenja u Španiji, kod Ćebića i njegovog prijatelja koji je državljanin Srbije pronađeni su oružje i kriptovani telefoni koji služe za njihovu međusobnu komunikaciju.

Ćebić je 2018. uhapšen u Čačku pod sumnjom da ima veze sa švercom droge, oružja i ukradenih vozila, ali prilikom pretresa stana u kome je živeo nije pronađeno ništa što bi ukazivalo na njegovu povezanost sa tim poslovima.

Nakon što je uhapšen, isporučen je Crnoj Gori zbog istrage koja se protiv njega vodila u toj zemlji zbog raznih krivičnih dela.

- Sada me ispituju posredstvom tužilaštva u Podgorici vezano za krađu automobila u Srbiji s kojom nemam nikakve veze. Odazvao sam se i danas pozivu tužilaštva i rekao im sve što sam imao. Čist sam kao suza i želim da se stavi tačka sa manipulisanjem mojim imenom u negativnom kontekstu u bilo kom mediju - rekao je tada za medije naglašavajući da je već duže neosnovano meta policije i pojedinih medija iz Srbije, iako, kako kaže, nema nikakve veze sa svim tim.

Mladen Ćebić
foto: Privatna Arhiva

Obljavljena njegova umrlica na Fejsbuku

Takođe je bio u žiži javnosti i kad je neko objavio njegovu umrlicu na Fejsbuku. Podetimo, Ćebić je misteriozno nestao u avgustu 2016. godine kada je na Fejsbuku je osvanula umrlica na kojoj su pisali datum i vreme sahrane ovog reli vozača. On se odmah javio medijima i demantovao ovo, naglasivši da je živ i zdrav i da se nalazi na Saboru trubača u Guči.

- Ne znam ko želi da mi ovako napakosti. Svakodnevno mi stižu poruke o čemu se radi i šta se dešava i pozivi od raznih ljudi sa pitanjima - rekao je Ćebić.

Ćebićevo ime u javnosti se prvi put čulo kada je u avgustu 2016. godine njegov otac ispričao za medije da mu je sin nestao kod Sutomora. Naime, on je za Kurir tada naveo da se ujutru čuo sa sinom, ali da su kasnije izgubili kontakt.

- Trebalo je da se čujemo i uveče, ali njemu je telefon sve vreme nedostupan. Ne znam šta je moglo da se desi jer ne živimo zajedno - ispričao je Živorad Ćebić, koji je u tom momentu krenuo u organizovanu potragu.

Nekoliko sati kasnije Mladen Ćebić se javio ovom listu i objasnio šta se dogodilo.

- Živ sam i zdrav, ljudi. Nalazim se u Beogradu. Izvinite se javno u moje ime svom narodu Crne Gore i Srbije! Izvinjavam se svima koji su mislili da sam nestao. Izvinjavam se ovako javno preko medija. Telefoni su mi ugašeni jer nemam računa - napisao je Ćebić.

Ćebić je i u februaru 2020. demantovao navode da je bacio eksplozivnu napravu na kuću šefa sprovodničke službe Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Saše Burića u Crnoj Gori. Tada je saopštio da u Crnoj Gori nije već mesec i po dana i da od kad je izašao iz Istražnog zatvora u Spužu boravi van Crne Gore.

Ministarstvo pravde: Srbija ne traži izručenje Ćebića

Crnogorski državljanin Mladen Ćebić nema poternicu Srbije niti se traži njegovo izručenje. On je izručen u Crnu Goru 2018. godine i nema nikakvog novog predmeta protiv njega, preciziraju u Ministarstvu pravde Sbije za Tanjug.

Tanjugu rečeno i u Višem sudu u Beogradu da Ćebić nije predmet tog suda, a crnogorski portal CDM napisao sinoć da će Ćebić, "za kojim je Srbija raspisala međunarodnu poternicu radi saslušanja u slučaju Belivuk, biti predat s nadležnim organima te zemlje". Tom portalu je i Ćebićev advokat Miloš Antić potvrdio predaju njegovog klijenta.

(Kurir.rs/RTS, Borba.me)

Bonus video:

02:02

BRUTALNE METODE LIKVIDIRANJA VELJE NEVOLJE: Kriminalna grupa UBIJALA po ugledu na džihadiste! (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track