TURCI MISLILI DA ĆE PREVARITI SRPSKE CARINIKE: Otkriveno šta su krili ispod nonšalantno nabacane garderobe FOTO
Foto: Carina Srbije

na prelazu Špiljani

TURCI MISLILI DA ĆE PREVARITI SRPSKE CARINIKE: Otkriveno šta su krili ispod nonšalantno nabacane garderobe FOTO

Crna Hronika -

Carinici su 6. marta 2021. godine na prelazu Špiljani, u saradnji sa policijom, osujetili pokušaj krijumčarenja stomatološke opreme i preparata, čija je vrednost procenjena na više od 20.000 evra.

zaplena, carina
foto: Carina

Prekršaj je otkriven kada je za kontrolu iz pravca Crne Gore pristigao „folksvagen“ severnomakedonske registracije, kojim su putovala dvojica turskih državljana.

Na uobičajeno pitanje o tome da li imaju nešto za prijavljivanje, 36-godišnji vozač je u svoje i u ime svog saputnika odgovorio da nemaju ništa i da sa sobom nose samo lični prtljag.

zaplena, carina
foto: Carina

Automobil i putnici su ipak detaljno pregledani, kada je najpre u jednoj od torbi sa garderobom, ispod fabričkog ojačanja, pronađeno oko 100 komada različite zubarske opreme i preparata poznatih robnih marki.

1 / 4 Foto: Carina

Potom je i na zadnjem sedištu automobila, ispod nonšalantno nabacane garderobe, pronađen još jedan set stomatološke opreme.

Na kraju je i u džepovima zimske jakne koju je suvozač nosio na sebi pronađen deo krijumčarenih preparata i opreme. Putnike su zajedno sa automobilom i otkrivenom robom preuzeli u dalju nadležnost policija i tužilaštvo.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track