OPTUŽENI ZA POMAGANJE U UBISTVU BRATA LUKE BOJOVIĆA NAJAVIO OBRT: Objasniću zašto sam bio u ulici u kojoj je Nikola likvidiran
Foto: Privatna Arhiva, Zorana Jevtić

SUĐENJE U podgoricI

OPTUŽENI ZA POMAGANJE U UBISTVU BRATA LUKE BOJOVIĆA NAJAVIO OBRT: Objasniću zašto sam bio u ulici u kojoj je Nikola likvidiran

Crna Hronika -

Ratko Koljenšić, kome se pred Višim sudom u Podgorici sudi zbog pomaganja u ubistvu Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića 29. aprila 2013. u centru Beograda, izjavio je juče da se slučajno, baš u ulici u kojoj se ubistvo dogodilo, našao sa osobom čije ime nije želeo da kaže, jer se ne pominje u spisima predmeta.

Prema navodima optužnice, Slobodan Šaranović mu je obećao naknadu od 30.000 evra da zajedno sa Sašom Cvetanovićem, zvanim Pitbul, likvidira Bojovića. Njih dvojica, kobnog jutra, čekali su da naiđe Bojović koji je kao i svakog dana nosio doručak bolesnom ocu, nekadašnjem direktoru beogradskog ZOO vrta, Vuku Bojoviću. Kako se navodi, Koljenšić je Cvetanoviću koji je pucao, dao signal da Bojović nailazi, a sve to su snimile i sigurnosne kamere.

Luka Bojović
foto: Profimedia

Koljenšić je, međutim, kako pišu crnogorske "Vijesti", pred sudom izjavio da se slučajno našao sa Cvetanovićem 10 minuta pre zločina, baš u ulici u kojoj je ubijen Nikola.

- Kroz postupak ću objasniti zašto sam se baš u ulici u kojoj je ubijen Bojović dogovorio da se nađem sa licem čije ime ne želim da kažem, jer ga nema u spisima. Sa ovim licem sam kratko bio, rekao sam mu da ćemo se videti drugom prilikom i da žurim. Imam nameru da pribavim neke dokaze, onda će svima biti jasno. Tu sam Cvetanovića slučajno sreo, nisam znao da će biti u toj ulici, a da sam znao šta će da se desi tog dana, ja ne bih dolazio - rekao je, kako navode, Koljenšić.

Slobodan Šaranović, Luka Bojović
foto: Privatna arhiva/Profimedia

Rat porodica

Brat za brata

Kao motiv ubistva Nikole Bojovića u Beogradu, navodi se da je pokojni Slobodan Šaranović naredio njegovu likvidaciju i Koljenšiću i Cvetanoviću ponudio po 30.000 evra, jer je Nikolinog rođenog brata Luku Bojovića, smatrao odgovornim za ubistvo svog brata Branislava Šaranovića 2009. u Beogradu. Slobodanu se sudilo kao organizatoru grupe u Beogradu, ali nije dočekao presudu, jer je ubijen u Budvi.

Prema optužnici, on je iznajmio stan u Beogradu u kom je boravio Cvetanović, a zatim i automobil da bi zajedno pratili kretanje i navike žrtve.

- Iz rentakar agencije najpre sam iznajmio "hjundai", vratio sam ga 29. aprila 2013, a dan kasnije sam uzeo "opel astru", jer me je radnica u agenciji tako zamolila, kako bi izašla u susret mušteriji koja isključivo traži "hjundai" - pokušao je da objasni zbog čega je posle ubistva menjao auto.

Saša Cvetanović, Pitbul, Nikola Bojović, Luka Bojović, Ratko Koljenšić, ubistvo
foto: Dragana Udovičić, Zorana Jevtić

Podsetimo, Koljenšić je za ovo ubistvo već osuđen pred Specijalnim sudom u Beogradu na 30 godina zatvora, kao i Miloš Delibašić, dok su Slaviša Novaković i Saša Cvetanović osuđeni na po 35 godina. Na 17 godina, osuđen je Miloš Vojnović, koji je pristao na saradnju s tužilaštvom i objasnio ulogu svakog optuženog u likvidaciji.

(Kurir/Jelena Spasić/foto Profimedia, Privatna arhiva, Zorana Jevtić, Dragana Udovičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track