Najnovije vesti

NAJTUŽNIJI DETALJ UŽASA U SENTI: Poznato zašto je majka nastradalog dečaka čuvala rotvajlere u dvorištu
Foto: S.U., Printskrin/Facebook

tragedija

NAJTUŽNIJI DETALJ UŽASA U SENTI: Poznato zašto je majka nastradalog dečaka čuvala rotvajlere u dvorištu

Crna Hronika

Da li će teška tragedija za porodicu u Senti, koja je izgubila četvorogodišnje dete, dečaka D. B, kojem su dva rotvajlera nanela smrtne povrede, imati još tragičniji epilog, ukoliko ga može i biti od smrti deteta, ne zna se, a o teškom slučaju će odluku doneti i Više tužilaštvo u Subotici.

Iz VJT Subotice nisu se oglasili oko slučaja, ali kako nezvanično saznajemo uprkos teškoj tragediji mora da se razmotri i situacija oko odgovornosti vlasnika pasa što može rezultirati i krivičnom prijavom.

Majka nastradalog dečaka Martina B. se nalazi zbog povreda u Novom Sadu na lečenju. Na mestu nesreće uviđaj su izvršili policija i VJT u Subotici dok predmet o strašnoj tragediji vodi zamenik višeg tužioca Branislav Rankov.

Za majku svi kažu da je dobra osoba i pitaju se kako će preživeti tragediju. Kažu da bi apsurdno bilo da sada dobije i krivičnu prijavu zbog držanja pasa jer je samohrana majka, radi u fabrici, a u kući je živela samo sa sinom.

1 / 9 Foto: Kurir/S.U.

Kurir nezvanično saznaje da je Martina B. držala rotvajlere da bi mogla da prodaje štence, kako bi preživljavali dete i ona. Navodno su psi bili u teranju, pa je posle mužjaka na dečaka skočila i ženka, kad je osetila krv.

Prema nalogu VJT, psi su eutanazirani, dok je telo dečaka na obdukciji u Institutu za sudsku medicinu u Novom Sadu, dok će daljim uvidom u slučaj biti doneta odluka oko odgovornog lica za ovu nemilu situaciju.

Podsetimo, strašna nesreća se dogodila u utorak veče, na četvrti rođendan dečaka. Majka Martina B. je naručila picu, a dok je dostavljač predavao majci narudžbu, dva rotvajlera i jedan doberman su šetali dvorištem. Do tada nisu pokazivali agresiju ni prema odraslima, a ni prema deci.

Majka je zamolila sina da zatvori vrata od kuće i tada je jedan od rotvajlera skočio na dečaka, a zatim i drugi. Majka se krvnički borila da detetu spase život izvuče ga iz čeljusti dva rotvajlera, međutim, stravični čin se završio povredama i majke i deteta koje je do bolnice izdahnulo.

Juče su u pratnji policije pred kuću stigli su radnici Zoohigijene JP Kikinda i u specijalizovanom vozilu odveli pse na eutanaziju. Nakon toga policija je zapečatila kapiju, a svi strahuju da nevolja ne bude veća i da sirota žena ne dočeka i odgovornost zbog pasa.

(Kurir.rs/N.H.)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja