02:45

ADVOKAT PREDRAG SAVIĆ O SLUČAJU VELJE NEVOLJE

država mora biti odlučna

ADVOKAT PREDRAG SAVIĆ O SLUČAJU VELJE NEVOLJE: Država da POVEĆA PLATE tužiocima da bi bili NEPOTKUPLJIVI KURIR TELEVIZIJA

Crna Hronika -

Advokat Predrag Savić u "Redakciji" na Kurir televiziji dotakao se slučaja Veljka Belivuka i njegove organizovane kriminalne grupe. On je istakao da država mora biti odlučna u borbi protiv organizovanog kriminala.

- Predmet Velje Nevolje je vrlo interesantan sa aspekta organizovanog kriminala, a naša zemlja je potpisnica konvencije protiv transnacionalnog organizovanog kriminala koja je potpisana u gradu Palermu i ta borba zahteva jedno vrlo sinhrono delovanje svih državnih organa. Oni moraju taj posao da odrade na vrlo efikasan i delotvoran način. Jer organizovan kriminal u svojoj suštini održava veze sa visokim državnim činiocima, oni gledaju da legalizuju poslove i operu svoj prljav novac, i naravno u biću organizovanog kriminala je da moraju nekog da zavrbuju i potkupe.

- Zašto kažemo da država mora da bude odlučna u borbi sa organizovanim kriminalom, jer tužioci moraju da znaju da kad već rizikuju živote, njima treba jedna dobra finansijska potpora da njihove porodice neće biti neobezbeđene, a druga stvar je da ne budu potkupljivi.

- Nijedna mafija na svwetu nije bila bez popore iz vrha vlasti. I svi su imali svoje tužioce i sudije i zato je bitno da se ta akcija sprovodi koordinirano i da postoji politička volja da se sa organizovanim kriminalom obračunate - kaže advokat Predrag Savić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track