NAMAMILA POZNANIKA U STAN: Maskirani prijatelji ga opljačkali a potom uz pretnju da će mu baciti bombu na kuću tražili još novca
Foto: mup

detalji hapšenja u šapcu

NAMAMILA POZNANIKA U STAN: Maskirani prijatelji ga opljačkali a potom uz pretnju da će mu baciti bombu na kuću tražili još novca

Crna Hronika -

Miloš K. (29) iz Loznice, Marko S. (25) iz Šapca i Kristina Đ. (24) iz Beograda uhapšeni su pre dva dana u Šapcu tokom primopredaje novca koji su uz pretnju iznudili muškarcu (38) iz Sremske Mitrovice.

Kako nezvanično saznajemo oštećeni muškarac i Kristina su se poznavali od ranije.

- Navodno su i bili u nekoj vezi. Ona je u nasledstvo dobila neki stan u Novim Banovcima i kao htela je da ga proda. Ponudila ga je svom prijatelju i dogovorila se s njim da on dođe da ga pogleda - priča izvor Kurira upoznat sa slučajem.

On dodaje da nesrećni čovek ništa nije slutio, te je otišao u dogovoreno vreme da pogleda stan.

- Tamo su ga zajedno sa Kristinom sačekla dvojica muškarca. Imali su fantomke na glavama. Jedan od njih je držao nož u rukama a drugi palicu. Udarili su mu jedan šamar, ali ga i opljačkali, tačnije oteli su mu nekoliko stotina evra koj eje imao kod sebe - objašnjava naš sagovornik.

Prema njegovim rečima tu nije bio kraj, prestravljenog čoveka pre nego što su ga pustili ucenili su ga jezivom pretnjom.

- Devojka je za stan, navodno tražila 40. 000 evra. Oni su tražili od njega da im taj novac donese inače će u suprotnom da mu bace bombu na kuću. Iz tog razloga su ga srećom pustili bez nekog većeg povređivanja. Prestravljen čovek je otišao ali opet srećom sve je prijavio policiji - kaže naš dobro obavešten izvor.

On dodaje da je policija odmah odreagovala pokrenuta je akcija "Gnev", reč je akciji koju su pokrenuli pripadnici PU Sremska Mitrovica i PU Šabac.

- Ucenji muškarac je poslušao sve instrukcije koje su mu ucenjivači dali. Našli su se na nekom privatnom posedu u oklini mesta Bogatić. U trenutku dok im je predavao novac policija je stavila lisice na ruke ucenjivačima - objasnio je naš sagovornik.

Inače, kako saznajemo obojica ucenjivača poznati su policiji od ranije po različitim krivičnim delima među kojima su razbojništva, provale...

Uhapšenima je određeno zadržavanje u okviru kog će biti sprovedeni kod tužioca.

(Kurir.rs/ J.Rafailović/ foto: MUP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja