DETALJI DRAME NA VELIKOJ MORAVI: Rekao sam Goranu da samo Bog može da nam pomogne ako nas uhvati brzak (KURIR TELEVIZIJA)
Foto: Adria Media TV

talas prevrnuo čamac

DETALJI DRAME NA VELIKOJ MORAVI: Rekao sam Goranu da samo Bog može da nam pomogne ako nas uhvati brzak (KURIR TELEVIZIJA)

Crna Hronika -

Spasioci i dalje tragaju za Goranom Stašićem koji je nestao u Velikoj Moravi kod Svilajnca nakon prevrtanja čamca.

U blizini restorana "Moravska noć" juče oko 15 sati, podsetimo, dogodila se nesreća kad se prevrnuo čamac u kome su bila dva mladića. David Đorđević (21) je uspeo da ispliva dok se za njegovim drugom i dalje traga.

- Pecali smo poviše mosta i krenuli smo uzvodno. Zaglavio sam pentu kako bismo išli samo pravo bez skretanja. Dodao sam gas i otišao da zamenim varalicu na pecaljki, međutim, moj drugar Goran Stašić je rekao da će da preuzme da vozi - rekao je Đorđević.

02:03

Detalji drame sa čamca koji se prevrnuo na Velikoj Moravi kod Svilajnca

Mladić je dodao da je upozorio Stašića na brzak.

- Rekao sam mu da ako odemo tamo samo Bog može da nas spase. Rekao mi je da ne brinem ništa, ali posle tri-četiri metara se ugasila penta, nije htela da upali, blokirala je. Uzeli smo vesla, ali Goran nije znao da vesla, počeo je da nas gura ka brzaku. Mene je prvi talas odbacio i dva metara sam iznad vode leteo. Ribolovci su mi rekli da sam se zakačio za neku sajlu kad sam bio na dnu. Dva puta me potapala voda. Otplivao sam bez snage - rekao je Đorđević i dodao da je pokušao da spasi druga, ali da je zatekao prazan čamac.

Pripadnici spasilačke jedinice sa roniocima pretražili su mesto nesreće, ali su za sada pronašli samo prazan čamac.

Potraga je i dalje u toku.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track