VRANJANAC OTKRIO ŠTA SE DEŠAVALO PAR MINUTA PRE UBISTVA SARE: Marjan ju je prvo izvređao, pokazivao nešto na telefonu, pa zapucao
Foto: Printscreen/Facebook Sara Asanovic, T.S.

novi detalji

VRANJANAC OTKRIO ŠTA SE DEŠAVALO PAR MINUTA PRE UBISTVA SARE: Marjan ju je prvo izvređao, pokazivao nešto na telefonu, pa zapucao

Crna Hronika -

Vranjanac, koji je sedeo za stolom sa Sarom A. (27) u trenutku kada je Marjan Stamenković (47) u nju ispalio šest metaka, a zatim pobegao sa pumpe u Vranju na kojoj se dogodio zločin, ispričao je policiji šta se dogodilo nekoliko minuta pre zločina.

- Marjan ju je nazivao pogrdnim imenima, obraćao joj se povišenim tonom i rekao da će da je "reši". Tada je ustao, otkopčao jaknu, izvukao pištolj i počeo da puca u devojku – kazao je policiji.

Sara Asanovic
foto: Printscreen/Facebook Sara Asanovic

Svedok ubistva, koji je te večeri navodno bio u alkoholisanom stanju, ispričao je kako je tog dana bio sa dvojicom prijatelja u kafani, te da je oko 15 sati poslao preko “Fejsbuka” Sari poruku sa pitanjem šta radi.

– Nakon kraće prepiske, pozvao sam je na piće, ona mi je rekla da moram da joj platim taksi jer nema para. Predložio sam joj da odemo negde u kafanu, ali ona je insistirala da se vidimo na benzinskoj pumpi i tako smo se i dogovorili – izjavio je svedok.

Prijateljima iz kafane navodno je rekao da ide da se vidi sa majkom.

– Sa Sarom sam se sreo oko 17 časova. Popili smo po pivo i pričali o raznim temama. Žalila mi se na probleme, na besparicu kao i na to da je sama i da hoće da se uda za dobrog čoveka. Otišao sam po piće i krenuo do kase da platim. Kada sam se vratio, za stolom je sedeo meni nepoznat muškarac. Seo sam na stolicu kraj njih i on me je upitao ko sam ja. Rekao sam da sam Sarin prijatelj – ispričao je istražiteljima ovaj mladić šta je prethodilo ubistvu.

Svedok je još naveo da je Marjan navodno na telefonu pokazivao Sari nešto, ali on nije video šta je, ali joj je rekao: “Vidiš li šta smo mogli da imamo”, a onda su usledile psovke i uvrede. Devojka mu je rekla da ne može očima da ga vidi i tražila da joj se ne meša u život. Tada je Stamenković ustao od stola, izvadio pištolj i usmrtio Asanovićevu, ispričao je ovaj svedok, koji je takođe pobegao sa pumpe nakon Sarinog ubistva.

Inače, Tužilaštvo je, na zahtev roditelja ubijene devojke, naložilo veštačenje njenog telefona, kao i dva u vlasništvu pokojnog Stamenkovića. Verovatno će telefoni otkriti deo misterije, ali izjave Sarinog prijatelja, koji je u trenutku zločina bio sa njom u društvu, dokazuje da je devojka bila duboko nesrećna, ali i da je nekim svojim rečima dala do znanja da Marjana poznaje, mada je i za njega priroda njihovog odnosa bila nepoznanica.

Marjan Stamenković presudio je sebi 22. februara u šupi jednog domaćinstva gde ga je policija locirala nakon višednevne potrage. NJegov identitet utvrđen je na osnovu snimaka sa benzinske pumpe.

(Kurir.rs/Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja