OSUĐEN BRAČNI PAR U BEČU: Prodavali kokain iz Srbije misici, frizeru i pevaču!
Foto: EPA/CHRISTIAN BRUNA

drogu držali u prodavnici

OSUĐEN BRAČNI PAR U BEČU: Prodavali kokain iz Srbije misici, frizeru i pevaču!

Crna Hronika -

Bračni par iz Beča osuđen je pred tamošnjim sudom zbog prodaje kokaina poznatim ličnostima. Drogu su navodno nabavljali iz Srbije,a preprodavali su je u jednom luksuznom butiku, piše austrijski Krone.

Prema medijskim natpisima, na spisku klijenata ovog para našli su se bivša misica, pevač i modni frizer.

- Bračni par se sumnjičio da su za deset godina, koliko je trajao ovaj "biznis" podali tri kilograma kokaina poznatim ličnostima. Navodno, drogu su nabavljali iz Srbije od izvesnog Gorana. Suprug (51) osuđen je na tri i po godine zatvora, dok je njegova žena dobila samo 15 meseci robije - preneli su mediji.

Naime, bračni par je u centru Beča držao prodavnicu dizajnerske robe, a kako se ispostavilo pred sudom, magacin ove radnje mužu je služio kao svojevrsni štek u kome je čuvao kokain koji je prodavao poznatim ličnostima.

- On se tereti da je od 2010. godine ušao u posao sa kokainom, a da je suprugu u sve upleo 2017. godine. Navodno, ovaj biznismen je dugo koristio kokain, a zbog finansijskih problema došao je na ideju da ga prodaje po žurkama i to za 70 ili 80 evra po gramu. Na taj način zaradio je oko 225.000 evra za prošlih 10 godina. Raskrinkani su u maju 2020., kada je komšija prijavio da ženu stalno viđa u dvorištu uprkos lokdaunu zbog korone - prenose mediji:

- Tada se ispostavilo da su oni zapravo osim robe u prodavnici prodavali i kokain. Muž je pred sudom priznao da je ljude kojima je dilovao drogu upoznavao na zabavama koje su organizovane u visokim društvenim krugovima, a u jednom momentu je pomenuo da njegove kupce većina ljudi zna sa televizije. Navodno, to su jedna bivša misica, operski pevač i modni frizer - prenose mediji.

Žena priznala

Dugo nisam znala da mi je muž diler

Supruga osumnjičenog pred sudom je priznala da je sa mužem učestvovala u dilovanju. - Mislila sam da moj suprug ima problem sa alkoholizmom, bio je čudan. Tek sam pred hapšenje saznala da diluje drogu i da koristi moju prodavnicu kao štek - rekla je žena na sudu.

(Kurir.rs/ J. Ivić/ Ilustracija Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja