UNUTRAŠNJA KONTROLA POLICIJE CRNE GORE: Na proveri pet policijaca zbog povezanosti sa klanovima
Foto: profimedia

pod lupom

UNUTRAŠNJA KONTROLA POLICIJE CRNE GORE: Na proveri pet policijaca zbog povezanosti sa klanovima

Crna Hronika -

Odeljenje za unutrašnju kontrolu policije Crne Gore proverava pet policijskih službenika zbog sumnje da su povezani sa škljarskim i kavačkim klanom, prenosi Dan.

Nadležni su do tih sumnji došli na osnovu operativnih i drugih saznanja o mogućim nezakonitostima i nepravilnostima u radu i postupanju policijskih službenika, kao i po određenim prijavama.

- Ovi policajci su navodno privukli pažnju unutrašnjoj kontoli tamošnje policije, zbog imovine koja je u njihovom posedu. Naime, pretpostavlja se da ta imovina potiče od nezakonitih radnji povezanih sa kotorskim klanovima - naglašava izvor Dana.

Pripadnik Odelenja bezbednosti Kotor, prema pisanju medija, navodno bio blizak škaljarskom klanu. - Ministarstvo unutrašnjih poslova dobilo je i prijavu protiv pripadnika Odeljenja bezbednosti Kotor, zbog sumnje da je povezan sa članovima škaljarskog klana. Nakon što nadležni izvrše sve potrebne radnje i utvrde činjenice, biće poznat dalji epilog ovog slučaja - kaže izvor i dodaje:

- Unutrašnja kontrola će ispitati sve navode iz prijave kako bi proverili da li se radi o lažnim optužbama ili o osnovanoj sumnji. Predmet istrage su i sumnje da je ovaj kotorski policajac počinio krivično delo odavanje službene tajne.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track