NEMAČKA POLICIJA TRAŽILA OD CRNOGORSKIH KOLEGA DA UPOREDE DVA DNK TRAGA: Ubice škaljaraca traže u Crnoj Gori
Foto: Profimedia, Printscreen/Vijesti

novi trag

NEMAČKA POLICIJA TRAŽILA OD CRNOGORSKIH KOLEGA DA UPOREDE DVA DNK TRAGA: Ubice škaljaraca traže u Crnoj Gori

Crna Hronika -

Nemačka policija tražila je od crnogorskih kolega da uporede dva DNK traga pronađena nakon ubistva Podgoričanina Darka Mijovića i Baranina Nikole Jovanovića, navodnih pripadnika "škaljarskog klana" u maju 2019. godine u Bavarskoj, prenose Vijesti.

Inače da podsetimo, kobnog dana 13. maja 2019. - Mijović i Jovanović su ubijeni u gradu Forst u Nemačkoj, a tada su povređeni Miloš Vesković i Miloš Pavićević. Likvidacija pripadnika klana iz Kotora desila se oko pet sati ujutru, kada je napadač, ili više njih, uleteo u njihov stan i izrešetao ih.

- Upoređivanjem tragova sa onima koji se nalaze u policijskim bazama evropskih država, policija je navodno došla do jednog potencijalnog izvršioca, ali on još nije osumnjičen. Jedan biološki trag pripada crnogorskom državljaninu koji je već nekoliko meseci iza rešetaka spuškog zatvora, a drugi državljaninu Bosne i Hercegovine, koji je nedostupan pravosudnim organima Nemačke - kaže izvor i dodaje:

- Njega su, navodno, identifikovali istražitelji iz Švedske, jer je u toj državi ranije robijao.

Crnogorska policija je na stalnoj vezi sa nemačkim kolegama, kako bi im svojim saznanjima pomogla u otkrivanju počinioca zločina.

- Odsek za međunarodnu operativnu policijsku saradnju INTERPOL - EUROPOL - SIRENE je u vezi dvostrukog ubistva u Forstu, SR Nemačka, na štetu dva državljanina Crne Gore, Darka Mijovića i Nikole Jovanovića, sa nadležnim službama iz Nemačke ostvario intenzivnu komunikaciju i saradnju - navode iz Uprave poliocije Crne Gore i dodaju:

- U okviru istrage, organizovani su operativni sastanci, vršena je razmena informacija kao i druga policijska saradnja u okviru koje su vršene i određene provere preko Forenzičkog centra u Danilovgradu.

Inače, Darko Mijović je krajem marta 2019. oslobođen optužbi za ubistvo Petrovčanina Nemanje Medina. Mijović i Baranin Vladimir Ulama, optuživani su da su 8. jula 2016. godine oteli, a potom ubili Medina. Nakon ubistva u Forstu, spekulisalo se da je reč o nastavku rata crnogorskih klanova i da je motiv osveta za neku od prethodnih likvidacija.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track