UKINUTA PRESUDA MALOM UGARU: Sinu ubijenog pripadnika zemunskog klana ponovo će se suditi zbog TRGOVINE NARKOTICIMA
Foto: MUP Srbije

apelacioni sud

UKINUTA PRESUDA MALOM UGARU: Sinu ubijenog pripadnika zemunskog klana ponovo će se suditi zbog TRGOVINE NARKOTICIMA

Crna Hronika -

Milanu Ugarkoviću (36), zvanom Mali Ugar, ponovo će se suditi za trgovinu heroinom pošto je Apelacioni sud ukinuo presudu kojom je bio osuđen na tri godine i osam meseci zatvora.

Mali Ugar je inače sin ubijenog pripadnika "zemunskog klana" Dragana Ugarkovića Ugara, a uhapšen je 28. avgusta 2019. u Beogradu kad je policija u njegovom "golfu 7" pronašla skoro 18 grama heroina i više od 37 grama smese kofeina i paracetamola, koja služi za mešanje narkotika kako bi se dobila veća količina.

Prema nezvaničnim informacijama, heroin je bio skriven u posebno napravljenim pregradama kod klime.

Stariji Ugar izrešetan

Milan Ugarković je nadimak dobio po svom ocu Draganu Ugarkoviću Ugaru koji je pripadao staroj zemunskoj ekipi i zajedno sa Jovanom Guzijanom Cunerom bio vođa zemunskog klana.

Ubijen je 1999. u sačekuši u Novom Beogradu, a ubistvo nekadašnjeg je ostalo nerešeno.

U obrazloženju odluke Apelacionog suda, koji je naložio novo suđenje, između ostalog navodi se i da je u presudi sporno da li su policijski službenici, pošto su zaustavili automobil kojim je upravljao Ugarković i njegovog odvoženja na parking SUP-a, izvršili pretres vozila i da li se radi o prikupljanju dokaza u skladu sa zakonom.

- Po nalaženju Apelacionog suda, u ovom slučaju, prvostepeni sud morao je da nesumnjivo utvrdi da li se u konkretnom slučaju radi o pregledu vozila u smislu ovlašćenja policije ili se radi o radnji prikupljanja dokaza koja se vrši po posebnim procesnim pravilima za prikupljanje dokaza, što je od suštinskog značaja za ocenu prvostepenog suda da li su dokazi prikupljeni u skladu sa zakonom, odnosno da li mogu biti korišćeni ili ne kao zakonit dokaz u ovom postupku, o čemu prvostepeni sud u obrazloženju mora dati jasne i argumentovane razloge. U ponovnom postupku prvostepeni sud će otkloniti navedene povrede na koje mu je ukazano rešenjem Apelacionog suda, te će nakon svestrane i pravilne ocene izvedenih dokaza biti u mogućnosti da donese pravilnu i na zakonu zasnovanu odluku za koju će dati jasne i argumentovane razloge - naveo je Apelacioni sud u obrazloženju odluke.

(Kurir.rs/J.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track