ZLOUPOTREBLJAVAJU RAD U SLUŽBI: Pripadnike vojske i policije privode zbog šverca droge!
Foto: MUP Srbije

narko-biznis

ZLOUPOTREBLJAVAJU RAD U SLUŽBI: Pripadnike vojske i policije privode zbog šverca droge!

Crna Hronika -

Vojni policajac Nemanja R. koji je uhapšen u Smederevu i koji se sumnjiči za šverc narkoticima, nije jedini pripadnik Ministarstva koji je hapšen zbog ovog dela.

osumnjičeni Nemanja R.
osumnjičeni Nemanja R.foto: privatna arhiva

- Pre tri godine samo u dve nedelje uhapšena su trojica vojnika zbog sumnje da su dilovali drogu. U tim akcijama uhapšen je N. N. vojnik po ugovoru iz Šapca, i to sa narkoticima vrednim 10.000 evra. Nekoliko dana pre toga uhapšena su dvojica vojnika iz Timočke Krajine sa kokakiom vrednim 120.000 evra - priča izvor i nastavlja:

zaplenjena droga
zaplenjena drogafoto: MUP Srbije

- Hapšenja vojnika zbog trgovine narkoticima bilo je i prošle godine. Tada je jedan vojnik bio osumnjičen da je kao deo organizovane kriminalne grupe švercovala marihuanu sa Kosova i Metohije. Grupa je navodno u Nišu imala magacine, iz kojih je marihuanu distribuirala po Srbiji. Navodno, oni su tokom šverca koristili legitimacije - podseća naš sagovornik.

Podsetimo, Nemanja R., uhapšen je u velikoj policijskoj akciji "Gnev" zajedno s još dvojicom mladića, S. I. (25) i P. D. (25), zbog sumnje da su trgovali narkoticima. Kako smo saznali ranije, pripadnici MUP su prošle nedelje u jednoj vikendici u okolini Smedereva pronašli i zaplenili 11 kilograma droge.

(Kurir.rs/ J. I.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track