NA GRADINI UHAPŠENA 2 CARINIKA: Nema popusta ni za koga! Jedan naterao drugog da pusti muškarca sa robom preko granice
Foto: AMSS Printscreen

SUZBIJANJE KORUPCIJE

NA GRADINI UHAPŠENA 2 CARINIKA: Nema popusta ni za koga! Jedan naterao drugog da pusti muškarca sa robom preko granice

Crna Hronika -

Po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapšeni su E. P. (47) i S. V. (53) zbog sumnje da su kao zaposleni na Carinskoj ispostavi na graničnom prelazu Gradina izvršili zloupotrebe.

E. P. se tereti za krivično delo trgovina uticajem, a S. V. za zloupotrebu službenog položaja.

U saopštenju MUP-a se precizira da se sumnja da je S. P, pod uticajem E.P, koji je jedan od odgovornih lica te Carinske ispostave, izvršio pregled vozila jednog muškarca koji je prevozio rezervne delove za kamione i nakon carinjenja dela sporne robe, naveo da je to roba za lične potrebe, uprkos tome što je znao da takva vrsta robe ne može biti carinjena u "skraćenom postupku".

Na ovaj način, S. P. je pribavio korist vozaču u vidu privilegije za uvoz robe trgovačkog karaktera u Srbiju mimo važećih propisa i pričinio štetu budžetu Republike Srbije u iznosu carine koja nije obračunata i naplaćena za višak robe, navodi MUP.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova u kom roku će biti privedeni tužilaštvu.

Akciju hapšenja sproveli su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Odeljenja za borbu protiv korupcije Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Upravom granične policije i Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track