Najnovije vesti

NI ŽRTVA, NI SVEDOK, NEMAJU PRAVO DA ĆUTE: Oglasila se advokatica Zora Dobričanin povodom optužbe glumice da ju je silovao Lečić
Foto: Marina Lopičić, Kurir

sakcije zbog neprijavljivala krivičnog dela

NI ŽRTVA, NI SVEDOK, NEMAJU PRAVO DA ĆUTE: Oglasila se advokatica Zora Dobričanin povodom optužbe glumice da ju je silovao Lečić

Crna Hronika

Poznati beogradski advokat Zora Dobričanin Nikodinović, komentarišući situaciju koja se zbiva oko glumaca Danijele Štajnfeld i Branislava Lečića, kaže da kad je reč o bilo kom krivičnom delu, ono mora odmah da se prijavi nadležnim organima i istovremeno apeluje da se to ne radi preko društvenih mreža i medija, jer "nije dobro ni za okrivljene, ni za oštećene".

- Postoje, takođe, sankcije i zbog neprijavljivanja krivičnog dela. Jer, postoji nešto što se zove odgovorni građanin. Ni žrtva, kao ni svedok, nemaju pravo da ćute ni tren, zbog potencijalnih drugih žrtava - kaže advokatica.

Ona podseća i da se protok vremena odvija nauštrb dokaza, koji treba da se obezbeđuju odmah i što pre, a postoje neki dokazi koji se protokom vremena ne mogu obezbediti ili njihov kvalitet, a samim tim i snaga, bivaju na mnogo nižem nivou.

- A nikako nije dobro ni za pretpostavku nevinosti koja obavezuje sve i predstavlja ljudsko pravo i temelj pravne države - zaključuje Zora Dobričanin Nikodinović.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...