UHAPŠEN NEKADAŠNJI POZNATI POLITIČAR IZ NIŠA: Bio je i poslanik, osumnjičen za zloupotrebu položaja
Foto: Shutterstock

biće priveden nadležnom tužilaštvu

UHAPŠEN NEKADAŠNJI POZNATI POLITIČAR IZ NIŠA: Bio je i poslanik, osumnjičen za zloupotrebu položaja

Crna Hronika -

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu, Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije, uhapsili su dve osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

- Uhapšeni I. S. (1977) odgovorno lice PD „Blok signal“ Niš i LJ. S. (1952) zaposlen u ovom preduzeću se terete da su, u martu 2019. godine, prekoračenjem ovlašćenja, bez prethodne odluke skupštine društva i bez znanja i odobrenja vlasnika, zaključili ugovore o poklonu putničkih motornih vozila u ime PD „Blok signal“ - saopštio je MUP.

Sumnja se da je LJ. S. poklonio automobil marke „škoda“ I. S. čime mu je pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1.639.860 dinara, dok je I. S. poklonio "mazdu“, LJ. S., i time mu pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1.016.622 dinara. Na ovaj način su osumnjičeni naneli štetu PD „Blok signal“ Niš u iznosu od 2.656.482 dinara.

Po nalogu tužioca, policijski službenici su privremeno oduzeli navedena vozila, za koje se sumnja da potiču iz krivičnog dela. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Jedan od uhapšenih bio političar

LJ.S. je bio i politički aktivan. Obavljao je odgovorne funkcije u predškolskoj ustanovi „Pčelica“, Studentskom centru, bivšoj Elektronskoj industriji...

Izabran je za direktora JKP „Toplana“ 2001. godine, bio je narodni poslanik Socijaldemokratije, a 2004. se kandidovao za gradonačelnika Niša. Zamenik gradonačelnika Niša postao je 2012. godine, a 2014. postao direktor „Blok signala DOO“ koje je ubrzo otišlo u stečaj. Isključen je iz SNS 2014.

Godine zbog odbijanja da se povuče sa duplih funkcija jer je bio i zamenik gradonačelnika i član Skupštine PD „Jugoistok“. (Južne vesti)

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja