NAJMILIJE POGINULIH ČEKA NAJTEŽI PETAK: Počinje suđenje za audi smrti i nesreću u kojoj su poginuli mali Andrej i otac troje dece
Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić, Facebook Printscreen

u 10 sati u sudnici broj 90

NAJMILIJE POGINULIH ČEKA NAJTEŽI PETAK: Počinje suđenje za audi smrti i nesreću u kojoj su poginuli mali Andrej i otac troje dece

Crna Hronika -

NIŠ - Osnovni sud u Nišu zakazao je za petak, 26. mart, početak suđenja N. S. (19) povodom optužbi da je 4. januara vozeći svoj audi izazvao tešku saobraćajnu nesreću na Bulevaru Medijana u tom gradu, u kojoj su stradale dve osobe.

Prethodna informacija koja se pojavila i u medijima bila je da ovo suđenje treba da počne sutra, ali je portparol suda Vladimir Rakonjac rekao da je suđenje zakazano za petak u 10 sati u sudnici broj 90.

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podnelo je 2. marta optužni predlog sudu protiv 19. godišnjeg mladića i zatražilo od suda da ga osudi na maksimalnu kaznu od osam godina zatvora za krivično delo za koje se tereti, a to je teško delo protiv javnog saobraćaja. N.S je i dalje i pritvoru koji mi je produžen zbog uznemirenja javnosti.

Andrej P., sahrana, Niš, audi, audi smrti, Bulevar Medijana
foto: Kurir/ M.S.

Sumnjiči se da je 4. januara oko 21 sat na Bulevaru Medijana automobilom izleteo na trotoar i udario dvojicu prolaznika, od kojih je dečak od 12 godina preminuo na licu mesta, a 48-godišnji muškarac u bolnici.

Zbog ove nesreće u Nišu održani protesti građana kojima su Nišlije želele da skrenu pažnju na nesreće u saobraćaju, za koje smatraju da nisu adekvatno kažnjene.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track