UHAPŠEN LOPOV KOJI JE UKRAO NOVAC ZA LEČENJE MALOG GAVRILA Upao u kafić i uzeo kutiju, sa njim bila još dvojica, policija ih traži
Foto: Ana Paunković

hapšenje

UHAPŠEN LOPOV KOJI JE UKRAO NOVAC ZA LEČENJE MALOG GAVRILA Upao u kafić i uzeo kutiju, sa njim bila još dvojica, policija ih traži

Crna Hronika -

Muškarac iz Jagodine uhapšen je pod sumjom da je u Kragujevcu pre 10 dana provalio u kafić i ukrao kutije sa novcem namenjenim za lečenje šestomesečne bebe.

Kako Kurir saznaje od izvora iz istrage, privedeni je najverovatnije bio organizator i glavni izvršilac dela.

- Priznao je, a sa njim su bila još dva muškarca za kojima policija intenzivno traga. On je verovatno bio glavni, a uskoro se očekuje da i ostali budu uhapšeni, kaže naš izvor.

lecenje
foto: B. Đ.

Da podsetimo, obijen je kafić u kojem su se okupljali prijatelji porodice malog Gavrila Đurđevića iz Kragujevca. On boluje od spinalne atrofije mišića, retke i smrtonosne olesti, a za lečenje mu je potrebno 2.5 miliona evra.

Počinioci su iz kafića odneli dve kutije u kojima je bio novac za lečenje deteta, a vlasnik je tada istakao da osim toga nije ukradeno ništa vredno - ni skupocena pića, ni televizor, ni druga oprema.

Bez obzira na ovaj događaj, akcija se nastavlja, a u borbu za Gavrilov život su se danas uključili i zaposleni u kragujevačkoj kovid ambulanti. Pored ogromnog posla u vreme pandemije, respiratorni centar je pokazao humanost i poslao snažnu poruku da je svaki život dragocen.

(Kurir.rs/Bogdana Đusić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track