NASLEDNIK VELJE NEVOLJE UHAPŠEN U KOKEZINOJ KUĆI U DOMINIKANI: Džoni s Vračara i krimi šema u Centralnoj Americi!
Foto: Shutterstock, Dado Đilas, Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

ŠOKANTNO OTKRIĆE KURIRA

NASLEDNIK VELJE NEVOLJE UHAPŠEN U KOKEZINOJ KUĆI U DOMINIKANI: Džoni s Vračara i krimi šema u Centralnoj Americi!

Crna Hronika -

Policija proverava informacije da je Nikola Vušović, nezvanični naslednik Veljka Belivuka, u toku hapšenja bio u objektu koji je u vlasništvu doskorašnjeg predsednika FSS

Ministarstvo unutrašnjih poslova proverava informacije da je objekat u kome je u Dominikanskoj Republici uhapšen Nikola Vušović Džoni (30), nezvanični naslednik Veljka Belivuka, zapravo u vlasništvu Slaviše Kokeze, doskorašnjeg predsednika Fudbalskog saveza Srbije, ekskluzivno otkriva Kurir.

Ekskurzija s „orlovima“

Vušović je uhapšen 11. marta, bio je na crvenoj Interpolovoj poternici, a izvori našeg lista iz vrha MUP navode da je policija nedavno došla do informacije da je on uhapšen u Kokezinoj kući i da su u toku provere istinitosti.

- Objekat, kuća u kojoj je Vušović uhapšen u Dominikanskoj Republici, navodno je u vlasništvu Slaviše Kokeze. To je informacija koju sad proveravamo, a u saradnji s kolegama iz inostranstva - kaže izvor Kurira i dodaje:

- U priču je uključena i DEA, priča se grana na više strana i biće potrebno više vremena.

Ovo nije prvi put da se Slaviša Kokeza dovodi u vezu sa nepokretnostima u ovoj zemlji. Mediji su pisali da u Dominikanskoj Republici ima ranč i kuću i da godinama unazad tamo ide na odmor tokom januara i februara.

Pre nekoliko meseci, tačnije u januaru 2021, Kokeza je „orlove“ odveo u Dominikansku Republiku, što je tada izazvalo veliko negodovanje javnosti. Reprezentacija Srbije je, naime, tada otputovala na turneju po Americi, i u sklopu nje odigrala i dve prijateljske utakmice (sa Dominikanskom Republikom i Panamom), a da u tom trenutku i nije imala selektora. Prvi meč je bio u Santo Domingu, a drugi u Panami (Panama). Iz Paname su se vratili u Dominikansku Republiku, gde su proveli naredna četiri dana do leta za Evropu.

Pritom, tada su gotovo svi profesionalni klubovi Superlige i Prve lige Srbije imali pripreme i bilo je upitno da li će slati svoje najbolje igrače, pa se nametalo logično pitanje - čemu ta ekskurzija.

Podsetimo, Nikola Vušović je uhapšen 11. marta po poternici Srbije. Prema operativnim podacima, on je planirao da posle hapšenja Belivuka i ekipe preuzme njihove poslove - da iz inostranstva nastavi da organizuje kriminalne aktivnosti u Srbiji za kavački klan. Vušović je blisko sarađivao s Belivukom, a sumnja se da je i sam učestvovao u mučenju, kasapljenju i ubistvu jednog od nestalih muškaraca za čiju likvidaciju se sumnjiči Belivukova kriminalna grupa. Pored zločina u Ritopeku, proverava se i njegova uloga u likvidaciji u Atini, kada su u januaru 2020. u jednom restoranu ubijeni vođa škaljarskog klana Igor Dedović i njegov saradnik Stevan Stamatović.

Mafijaški poslovi

S druge strane, Kokeza je dosad dva puta ispitivan, a sumnja se da je bio jedan od vođa „carinske mafije“ - grupe koja je razvijala praktično paralelnu carinu i uvozila u Srbiju robu bez ikakve kontrole. Akcenat je na švercovanju cigareta iz Crne Gore, a sumnja se da su na taj način zaradili i do 640 miliona evra. U zloupotrebe na carini je, navodno, umešana i ekipa Veljka Belivuka.

Marko Nicović

Sve je povezano, nadležni da ispitaju poreklo imovine

Bivši direktor beogradske policije Marko Nicović kaže da, ukoliko se ispostavi sve ovo, treba posebno ispitati i poreklo Kokezine imovine, odnosno na koji način je stekao sve što ima.

- Južna Amerika, crnogorska luka, navijači, carina u Srbiji i Kokeza. To je ta slika, to je ta priča. Treba ispitati odakle Kokezi pare za imovinu tamo ako se ispostavi da su navodi koji se sad proveravaju tačni. To je sistem, sve je povezano - navodi Nicović.

DANAS NE PROPUSTITE NOVI BROJ PORODIČNOG MAGAZINA LENA! Nosi masku, ne glumi ludilo

I ove nedelje samo uz Kurir poklon - najbolji porodični magazin u Srbiji!

Zašto rizikujete tuđi život zarad sopstvenog užitka? Čitava filozofija današnjeg korona nemorala može se svesti na jednu rečenicu: Neće mene, a za druge me baš briga. Postkovid sindrom: šta kad zdravlje oscilira gole-dole. Poklanjamo ti savet za lepotu: Vodič za pravilno nanošenje bronzera. Bojana Ristivojević za Lenu: Zaboravljamo koliko je važno biti dobar prema sebi. Plus recepti: isprobajte jela sa đumbirom.

magazin Lena
foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track