Najnovije vesti

OŠTETILI BUDŽET SRBIJE ZA VIŠE OD 1,5 MILIONA DINARA: Dvojici muškaraca slede krivične prijave zbog utaje poreza u Užicu
Foto: Profimedia

mup

OŠTETILI BUDŽET SRBIJE ZA VIŠE OD 1,5 MILIONA DINARA: Dvojici muškaraca slede krivične prijave zbog utaje poreza u Užicu

Crna Hronika

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Užicu, u saradnji sa Poreskom policijom u ovom gradu, podneli su krivičnu prijavu protiv 46-godišnjeg muškarca iz Užica i 33-godišnjaka iz Zemuna, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo poreska utaja.

Sumnja se da je četrdesetšestogodišnji muškarac, odgovorno lice jednog preduzeća iz Sevojna, od 9. januara 2018. do 31. decembra 2019. godine, sačinjavao lažne fakture po kojima mu je tridesettrogodišnjak, odgovorno lice drugog preduzeća iz Zemuna, navodno isporučio sekundarne sirovine.

Četrdesetšestogodišnji muškarac je, kako se sumnja, za ove navodno isporučene sirovine, sa računa svog preduzeća prebacio više od 48.000.000 dinara na račun preduzeća iz Zemuna i na taj način izbegao da obračuna i plati porez na prihod od kapitala i porez na dobit pravnih lica.

Sumnja se da su oni na ovaj način oštetili budžet Republike Srbije za više od 15.690.000 dinara.

(Kurir.rs/Pink)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...