OGLASILI SE JP PUTEVI SRBIJE POVODOM VOŽNJE U KONTRA SMERU NA AUTO-PUTU Učesnici u saobraćaju bili usmereni na alternativne pravce
Foto: twiter/printscreen/maremar45175144

bahato

OGLASILI SE JP PUTEVI SRBIJE POVODOM VOŽNJE U KONTRA SMERU NA AUTO-PUTU Učesnici u saobraćaju bili usmereni na alternativne pravce

Crna Hronika -

Na društvenoj mreži Tviter pojavilo se više fotografija i snimaka, koji su nastali na auto-putu Miloš Veliki, a na kojima se vidi kako se automobili kreću u suprutnom smeru, a neki čak idu i zaustavnom trakom u rikverc.

Mnogi vozači su u neverici komentarisali ovu bahatu vožnju, a iz JP "Putevi Srbije" juče su saopštili da se u petak, 2. aprila, dogodila nezgoda u tunelu Brančić u smeru Beograd - Čačak. Kako su naveli, obe saobraćajne trake su bile blokirane.

- "Putevi Srbije" su tada učesnike u saobraćaju obavestili putem izmenljive saobraćajne signalizacije da koriste alternativni putni pravac, petrlju Ljig. Obustava saobraćaja kroz tunel prouzrokovala je kolonu vozila ispred tunela i nekoliko desetina vozača se, ne želeći da sačeka normalizaciju saobraćaja, samoinicijativno okrenulo i vozilo u suprotnom smeru, ne poštujući signalizaciju i ugrožavajući kako svoju, tako i bezbednost svih ostalih učesnika u saobraćaju - navodi se u saopštenju.

Vožnja u kontra smeru na auto-putu se smatra nasilničkom vožnjom i za to je predviđena kazna zatvora od 30 dana, novčana kazna od 160.000 dinara,19 kaznenih poena i jednogodišnja zabrana upravljanja vozilom.

(Kurir.rs / Foto: Twiter/printcreen/maremar45175144)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja