POTVRĐENA PRESUDA ZA MAJKU I ĆERKU IZ POŽEGE KOJE SU ŠVERCOVALE DROGU: Dobile ukupno 8 godina robije, ocinkario ih pop
Foto: Instagram, eparhija žičko raška

stigla ih kazna

POTVRĐENA PRESUDA ZA MAJKU I ĆERKU IZ POŽEGE KOJE SU ŠVERCOVALE DROGU: Dobile ukupno 8 godina robije, ocinkario ih pop

Crna Hronika -

Apelacioni sud u Kragujevcu potvrdio je presudu Višeg suda u Čačku koji je majku i čerku Svetlanu (49) i Anu (27) Popadić iz Lopaša kod Požege osudio na pet, odnosno tri godine zatvora za šverc narkotika. Nenad Stojanović (42) iz Valjeva je takođe osuđen na pet godina zatvora.

Osuđenima je optužnicom stavljeno na teret da su organizovali šverc oko 24 kilograma skanka sa Kosova. Majka i ćerka su za taj posao angažovane Zorana Marinkovića (47) iz Požege, koji je pevao u crkvenom horu u ovom mestu, kao i sveštenika Srpske pravoslavne crkve Milana Jordovića (44), koji je tada imao parohiju u mestu Savinac kod Požege. Oni su ovaj posao prihvatili uz obećanu nagradu od 5.000 evra.

Popa i crkvenjaka je policija zaustavila u povratku 27. februara 2018. u Mrčajevcima i u posebno prepravljenom prostoru, u podu vozila, ispod sedišta, pronašla 52 paketa skanka, ukupne težine 24.172 grama. Tada su oba privedeni a ubrzo su pritvoreni i ostali učesnici ovog nelegalnog posla. Jordović koji je vozio „pasat” užičkih registracija i Marinković odmah su se nagodili sa višim javnim tužiocem u Čačku, osuđeni na po godinu zatvora u kućnim uslovima i kazne izdržali.

(D. Č.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track