ZEMUNAC SE BRANI ĆUTANJEM! ODREĐEN MU PRITVOR: Postavio kilogram eksploziva u lift da ubije bivšeg policajca Boću Bogdanovića!
Foto: Slađana Stojanović

istraga se nastavlja

ZEMUNAC SE BRANI ĆUTANJEM! ODREĐEN MU PRITVOR: Postavio kilogram eksploziva u lift da ubije bivšeg policajca Boću Bogdanovića!

Crna Hronika -

Zemuncu Đ. M. (29), nakon saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, a zatim kod sudije za prethodni postupak, određen je pritvor do 30 dana. Sumnja se da je on postavio eksplozivnu napravu tešku kilogram u lift zgrade u kojoj stanuje bivši policajac Dalibor Bogdanović Boća!

-Određen mu je pritvor do 30 dana, da ne bi ponovio krivično delo i iz razloga uznemiravanja javnosti - kaže portparol novosadskog Višeg suda, Jelena Ostojin.

Dalibor Bogdanovic Boca
foto: privatna arhiva

Nezvanično saznajemo, da se osumnjičeni kao i u policiji branio čutanjem.

Kod njega je policija u ponedeljak, u Ulici Ilije Birčanina u Novom Sadu u rancu pronašla eksplozivnu napravu tešku kilogram. Nezvanično, eksploziv je još 15. januara bio postavljen u liftu te zgrade, u kojoj živi bivši policajac Dalibor Bogdanović Boća. Sumnja se da je meta bombaša Boća, koji je već preživeo dva pokušaja ubistva.

Kako je rekao za naš list, Boća on je mišljenja da je nalogodavac ovog svega neko ko ga se očigledno boji, pa ne sme da mu priđe i pogleda ga u oči, već mu postavlja eksploziv u zgradu, ne razmišljajući da u njoj ne živim samo on, već desetine porodica i ogroman broj dece.

Stanari zgrade u Ulici Ilije Birčanina 13, ali i susednih, ne kriju zabrinutost zbog svega što se dešava u njihovom kraju. Kažu, još se nisu oporavili od eksplozije pre dve godine, a sada je tu uhapšen muškarac sa eksplozivom.

- U našoj zgradi ima bračnih parova sa malom decom, studenata u iznajmljenim stanovima. Strašno je ovo šta se dešava. Inače, mi u zgradi nikakav problem nemamo sa komšijom, nasuprot sa svima je dobar, tako da ne znam šta to neko hoće više od njega - kaže jedan komšija iz Boćine zgrade.

(Kurir.rs/S. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track