RAICA JE OSUĐEN NA 5 GODINA, ODBRANA IMA NOVE DOKAZE: Ponovo se otvara glavni pretres za ubistvo mladića koje je potreslo Srbiju!
Foto: Zoran Šaponjić

nehatno lišavanje života

RAICA JE OSUĐEN NA 5 GODINA, ODBRANA IMA NOVE DOKAZE: Ponovo se otvara glavni pretres za ubistvo mladića koje je potreslo Srbiju!

Crna Hronika -

UŽICE - Viši sud u Užicu ponovo će otvoriti glavni pretres u suđenju policajcu iz Tutina Raici Beloici, optuženom da je krajem septembra 2017. godine ubio Fahrudina Skarepa (22), objavio je danas radio Sto plus.Kako je objavljeno, sud je takvu odluku doneo nakon što je zastupnik optuženog u izjavljenoj žalbi na prvostepenu presudu izneo nove dokaze koje bi trebalo da se uzmu u razmatranje.

Glavni pretres biće održan 19. maja u 10.00.

Viši sud u Užicu osudio je Raicu Beloicu na pet godina zatvora zbog ubistva Skarepa krajem septembra 2017. godine. Beloica je proglašen krivim za nehatno lišenje života,

Beloica je osuđen jer je u noći između 29. i 30. septembra 2017. godine, dok je bio u akciji sprečavanja šverca, u blizini sela Dolovo kraj Tutina, ubio Skarepa.

Tutin, policajac, ubistvo, krvna osveta, Fahrudin Skarep
foto: Zoran Šaponjić

Beloica se teretio da je pucao na vozilo kojim je taj mladić upravljao, a metak je prošao kroz staklo i teško ranio Skarepa, koji je preminuo u bolnici.

Tokom istrage, prema nezvaničnim saznanjima, policajac je tvrdio da je savesno obavljao njegov posao i da je pucao u samoodbrani jer je, kako je govorio, Skarep hteo da ga udari automobilom.

Sudjenje Beloici počelo je krajem 2019. godine nakon što je Vrhovni kasacioni sud predmet dodelio Višem sudu u Užicu.

Tutin, policajac, ubistvo, krvna osveta, Fahrudin Skarep
foto: Facebook

Viši sud u Novom Pazaru proglasio se "nenadležnim" kako bi se, kako su tada saopštili, eliminisala sumnja na nepristrasnost i pravičnost postupka, a zbog "otvorene medijske kampanje, reagovanja političkih partija i nevladinih organizacija koje su pozivale građane na proteste".

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track