PRVE SLIKE DRAME NA OBILAZNICI OKO BEOGRADA, SVE STOJI KOD OSTRUŽNICE: Prevrnuo se vojni kamion s 3 rakete, 1 ISPALA na put
Foto: RTS Printscreen

rakete su iz sistema pancir S1

PRVE SLIKE DRAME NA OBILAZNICI OKO BEOGRADA, SVE STOJI KOD OSTRUŽNICE: Prevrnuo se vojni kamion s 3 rakete, 1 ISPALA na put

Crna Hronika -

BEOGRAD - Na obilaznici oko Beograda u smeru ka Ostružnici obustavljen je saobraćaj pošto je vojni kamion "kamaz" koji je prevozio tri rakete sistema pancir S1 jutros je sleteo s kolovoza i prevrnuo se.

1 / 5 Foto: RTS Printscreen

Vojnik - vozač kamiona, lakše je povređen a opasnosti građanstvo i okolinu nema s obzirom na specifičnost tereta. Pretpostavlja se da je vozač izgubio kontrolu i sleteo s puta, a kamion se doslovno preprečio preko kolovoznih traka.

Ostužnica, prevrtanje, kamion, raketa
foto: Printscreen/Instagram/moj_beo_grad

Nesreća se dogodila pre isključenja za Obrenovac, u smeru ka Ostružnici a o svemu je obaveštena i vojna policija.

Kamion je prevozio 3 rakete pancir S1, a iz kamiona je ispala jedna. Uz vozača kamiona povređena su još dva vojnika - znači ukupno trojica.

Saobraćaj je obustavljen u oba smera, a rakete su bile prevožene na Pasuljanske livade. Uzrok sletanja kamiona s kolovoza još nije utvrđen.

Ostužnica, prevrtanje, kamion, raketa
foto: Printscreen/Instagram/moj_beo_grad

Oglasilo se i Ministarstvo odbrane

Ministarstvo odbrane Srbije saopštilo je da je danas oko 7.30 kod Ostružničkog mosta došlo do saobraćajne nezgode u kojoj je učestvovalo borbeno vozilo Vojske Srbije upućeno na izvršenje redovnog zadatka. U nezgodi je lakše povređen jedan pripadnik Vojske Srbije. Na mesto događaja izašli su nadležni organi radi uviđaja, navedeno je u saopštenju.

Ostružnica, vojni kamion, rakete, pancirS1
foto: Ministarstvo odbrane

Obustavljen saobraćaj kod Ostružnice

Na obilaznici oko Beograda, pre petlje Ostružnica, saobraćaj je trenutno obustavljen u oba smera, zbog prevrtanja teretnog motornog vozila, saopštilo je JP "Putevi Srbije". U tunelu Lipak zbog saobraćajne nezgode, saobraćaj se odvija usporeno.

Na deonici Ugrinovci - Bućin Grob, do 15. juna, na prevoju Rudnik, u zoni radova radovi na sanaciji klizišta, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, uz semaforsku signalizaciju. Na auto-putu E-763, petlja Takovo - Preljina, u smeru ka Čačku, do 30. aprila u toku su radovi na izgradnji stanice za snabdevanje gorivom "Sokolići 1".

Za saobraćaj je zatvorena zaustavna i vozna saobraćajna traka, a saobraćaj se odvija preticajnom saobraćajnom trakom. Na auto-putu E-763, Ljig - Takovo, u smeru ka Čačku, radova na ITS opremi, u tunelu Brančić, a za saobraćaj je zatvorena preticajna saobraćajna traka. "Putevi" navode i da na naplatnim stanicama na autoputevima u Srbiji nema zadržavanja vozila.

Kurir.rs/TV Pink

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track