UŽASNA TRAGEDIJA U POŽAREVCU: Dečak (5) poginuo na rođendanu svog ujaka! Gost išao u rikverc i pregazio ga!
Foto: Facebook Printscreen

tuga

UŽASNA TRAGEDIJA U POŽAREVCU: Dečak (5) poginuo na rođendanu svog ujaka! Gost išao u rikverc i pregazio ga!

Crna Hronika -

Aleksandar Bačalanović (5) iz Starog Kostolca poginuo je na proslavi osamnaestog rođendana svog rođaka u Požarevcu, kada ga je jedan od gostiju Stefan M. (24) udario zadnjim delom "mercedesa" dok se parkirao. Tragedija se dogodila u Ljubičevskoj ulici u nedelju oko 18 časova.

Igrao se

- Mališan, koji je na rođendan došao sa roditeljima i starijom sestrom, igrao se na ulici, a gost Stefan M. je baš u to vreme došao na proslavu sa svojom devojkom, inače drugaricom slavljenika. Njega su domaćini uputili gde da se parkira, te je mladić dao gas i krenuo u rikverc - kaže izvor i dodaje da vozač nije video da se dečak nalazi iza automobila.

- Stefan M. je zadnjim delom auta udario dete. Odmah je stao, a gosti, koji su bili u šatoru postavljenom u dvorištu, pritekli su u pomoć. Čula se kuknjava i plač. Komšija je uzeo teško povređenog Aleksandra i svojim kolima ga prebacio u požarevačku bolnicu - kaže izvor.

baka se oprostila od unuka
baka se oprostila od unukafoto: Printscreen Facebook

Kako dodaje, svi su se nadali da će mališan izdržati, da će se izvući. Nažalost, preminuo je na prijemnom odeljenju uprkos svim naporima lekara.

- Lekari su reanimirali dečaka, ali bezuspešno. Za to vreme, u Ljubičevsku ulicu je došla policija, koja je obavila uviđaj i uhapsila vozača, koji se sumnjiči za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja. Urađen mu je i alko-test i utvrđeno je da nije bio pijan - objašnjava izvor i dodaje da će osumnjičeni biti saslušan pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Požarevcu.

- Uhapšeni vozač ima prebivalište u Beču. Pretpostavlja se da je u rodni kraj došao na odmor - kažu poznanici.

Svi potreseni

Izjave saučešća

Prijatelji porodice Bačalanović, ali i porodice mladića koji je slavio rođendan, juče su im na društvenim mrežama izjavljivali saučešće. Za dečaka svi imaju samo reči hvale, opisujući ga kao "anđela". - Bio je veselo, radoznalo dete, kao i sva deca. Baš je umiljat i pametan bio. Strašno nas je ova nesreća potresla - kaže prijatelj porodice.

Dečakov ujak, na čijoj proslavi punoletstva se dogodila tragedija, ispričao je za medije šta se dogodilo.

- Vozač je došao sa devojkom, a ja sam mu pokazao gde da se parkira. Nismo slutili da se iza nalazi sin moje sestre od strica. On je dao pun gas i desilo se šta se desilo - rekao je vidno potresen ujak.

Lokva krvi

Jedan rođak je ispričao da je dečak, verovatno u igri, iznenada istrčao, a da ga niko nije video do momenta udarca.

- On je mali, moguće je i da ga vozač nije video. On je stao čim je osetio da je nešto udario. Lokva krvi je bila velika... Slavlje se u trenu pretvorilo u tragediju - kaže očajni rođak.

Porodica stradalog Aleksandra celog dana se opraštala od njega na Fejsbuku. - Neka te anđeli čuvaju. Voli te baka - napisala je dečakova baka po ocu.

Kurir.rs/ Jelena Ivić/ Foto Printscreen Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track