POČELO SUĐENJE ZA REKONSTRUKCIJU PANČEVAČKOG MOSTA: Čeka se odluka suda o svedočenju Zorane Mihajlović!
Foto: Zorana Jevtić, BETA/MSGI SRBIJE/MILETA MIRČETIĆ

Specijalni sud

POČELO SUĐENJE ZA REKONSTRUKCIJU PANČEVAČKOG MOSTA: Čeka se odluka suda o svedočenju Zorane Mihajlović!

Crna Hronika -

Sudsko veće Specijalnog suda u Beogradu, koje vodi postupak protiv bivšeg državnog sekretara u Ministarstvu za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu, Miodraga Poledice, koji je sada zamenik ministra za energetiku i rudarstvo, još uvek nije odlučilo da li će prihvatiti predlog odbrane da kao svedok bude saslušana ministarka Zorana Mihajlović.

- Prvo će se izvoditi pisani dokazi tužilatva, zatim pisana dokuentacija koju je predložila odbrana. Što se tiče predloga odbrane za saslušanje svedoka, naknadno će biti doneta odluka - saopštila je sudija Snežana Jovanović.

Zorana Mihajlović, Miodrag Poledica
foto: Instagram

Odbranu pred sudom juče je izneo Miroljub Jevtić, bivši direktor "Infrastrukture železnice Srbije" koji je osporio da je učestvovao u izvršenju krivičnog dela, navodeći da nije zloupotrebio položaj niti pribavio protivpravnu korist tokom radova na sanaciji železničke pruge preko Pančevačkog mosta, kako to tvrdi tužilaštvo.

- Osporavam da sam u dogovoru sa Poledicom izdejstvovao da Poledica 10.10.2018. sačini dopis kojim se nalaže da Infrastrukture železnice izvrši sanaciju Pančevačkog mosta i da se ona izvrši u što kraćem roku. Rok za sanaciju je određen na sastanku radne grupe kojim je predsedavala Zorana Mihajlović 5.oktobra 2018.

Prethodno, u avgustu, potpredsednica Vlade je donela rešenje o formiranju radne grupe i operativnog tima kako bi se prekontrolisali mostovi, a nakon rušenja mosta u Italiji. Opretivni tim je obavio kontrolu mostova, pa i Pančevačkog, i o tome je napravljen izveštaj, zaključak je bio da se moraju hitno izmeniti pragovi na levom koloseku - naveo je Jevtić u svojoj odbrani tvrdeći da je zbog toga krenuto u hitnu rekonstrukciju.

Kurir.rs/J. S./foto Zorana Jevtić, Beta, Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track