TEŠKA NESREĆA U PORODICI SARADNIKA VELJE NEVOLJE Automobil pokosio staricu na pešačkom prelazu u Nišu, život joj visi o koncu
Foto: Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

užas

TEŠKA NESREĆA U PORODICI SARADNIKA VELJE NEVOLJE Automobil pokosio staricu na pešačkom prelazu u Nišu, život joj visi o koncu

Crna Hronika -

Žena (75) koju je na pešačkom prelazu u Nišu automobilom udarila sugrađanka u srodstvu je s nedavno osuđenim Markom Andrićem Kuzmanom.

Ženi je život u opasnosti i lekari se bore svim silama kako bi ostala živa. U teškom stanju je i Ljubomir Novaković (80) koji je povređen u istoj nesreći. Mediji su najpre objavili da je reč o bračnom paru. Međutim, kako se kasnije saznalo, njih dvoje su se slučajno našli na istom mestu u trenutku nesreće.

Oboje su u teškom stanju, imaju višestruke ortopedske i neurohirurške povrede, i oboje su priključeni na aparate za veštačku ventilaciju.

Marko Andrić Kuzman iz Niša, široj javnosti je postao poznat nakon što je povezan sa kriminalnim klanom Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja iz Beograda. Kuzman, čiji su snimci telefonskog razgvora u kojem čita poruke Veljka Belivuka sa skremblovanog telefona objavljeni u javnosti, uhapšen je u Nišu istog dana kada i Belivuk i ostali pripadnici njegove grupe.

Andrić međutim nije uhapšen kao pripadnik Belivukove grupe, već zbog nedozvoljenog držanja pištolja i droge za ličnu upotrebu. Portparol Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu Ivan Marković rekao je da je Andirću nakon saslušanja u određen pritvor.

Snimci razgovora objavljeni su u emisiji Hit tvit na TV Pink, u kojoj je načelnik Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Bogdan Pušić potvrdio je da se u snimku razgovora čuje Andrić kako čita poruke Belukove sa "skremblovanog" telefona.

Pušić je precizirao da Andrić na prvom snimku upućuje upozorenje žrtvi Milanu Ljepoji, a u drugom njegovoj ekipi "da više nisu mete i da neće više da se bakću sa njima nakon obavljenog posla".

Kuzman je na osnovu sporazuma sa Tužilaštvom dobio dva meseca zatvora zbog dela nedozvoljenog držanja oružja, ali mu je automatski produžen pritvor na osnovu povezanosti sa Belivukovom grupom.

U pitanju je navodni plan za likvidaciju Ljepoje, nekadašnjeg pripadnika bande "Pink panteri". Ljepoja je jedna od žrtava za čije se brutalno ubistvo sumnjiči Belivuk, Miljkovići i njegova ekipa. Osumnjičeni su i za ubistva Gorana Veličkovića Goksija i Zdravka Radojevića.

Kurir.rs/Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja