Najnovije vesti

OSUĐENA NA ZATVORSKU KAZNU ZBOG KRAĐE PSA: Nišlijka ukrala Blekija dok je vlasnica bila u prodavnici TRAŽILI 3.000 DA GA VRATE
Foto: Profimedia

osnovni sud u nišu

OSUĐENA NA ZATVORSKU KAZNU ZBOG KRAĐE PSA: Nišlijka ukrala Blekija dok je vlasnica bila u prodavnici TRAŽILI 3.000 DA GA VRATE

Crna Hronika
16:10h

Osnovni sud u Nišu osudio je Lizbetu S. (45) iz tog grada na kaznu zatvora od tri meseca uslovno na godinu dana jer je 22. juna 2019. godine Nišlijki Loli Cvetković ukrala psića Blekija.

Sud je Lizbetu oglasio krivom za krivično delo krađe jer je prema navodima iz presude u stanju uračunljivosti oduzela tuđu pokretnu stvar u nameri da njenim prisvajanjem sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist.

- Delo je izvršila tako što je sela na klupu ispred TC "Tempo" na Bulevaru 12. februara, za koju je bio vezan pas rase maltezer vredan 30.000 dinara, vlasništvo oštećene, poigrala se sa njim, a zatim skinula povodac kojim je bio zavezan, nakon čega se sa psom udaljila - naveo je sud.

Lizbeta je priznala delo u potpunosti što je sud uzeo u obzir prilikom odmeravanja kazne, a vlasnica psa je upućena na parnicu radi nadoknade štete.

Presude ovakve vrste veoma su retke jer se u najvećem broju slučajeva vlasnici zadovoljavaju vraćanjem kućnog ljubimca. Međutim, Lola je odlučila da stvari istera do kraja, u čemu joj je, kako ističe, veliku pomoć pružio njen advokat Dimitrije Dimić.

- Taj psić nam je kao član porodice i njegov nestanak za sve nas je značio ogromnu traumu. Čim smo ustanovili da je ukraden obratili smo se policiji. Obezbedili smo i video snimak koji je bio veoma značajan dokaz. Ubrzo nakon krađe preko Fejsbuka mi se javio neki čovek koji se predstavio kao "Miki". Rekao mi je da je Bleki kod njega, ali da ga je kupio. Iz tog razloga je tražio da mu dam dve-tri hiljade dinara da bi navodno nadoknadio štetu. Dogovorili smo se da ga vidimo, ali je sa mnom pošla i policija - priča Lola.

Nema nameru da tuži kradljivicu

Mada je sud uputio na parnicu radi nadoknade štete, Lola kaže da joj nije namera da nastavi sa suđenjem.

- Ništa dalje neću tražiti, toj ženi sam oprostila to što nam je uradila, međutim, zaista ne želim da iko više preživi ono što je naša porodica nakon nestanka Blekija. Oni koji imaju ljubimce, razumeju o čemu govorim, kakva se snažna veza razvija između vlasnika i životinje. Srećni smo što je opet sa nama, ali je veoma važno što je sud poslao poruku da je i ovakva krađa krivično delo, te da lopovima preti zatvorska kazna - zaključuje Lola.

Kad je video policijske službenike muškarac je prema njenim rečima odustao od namere da uzme novac. Lola je opisala kako je povratila svog ljubimca uz pomoć policije.

- Odveo nas je do njegove kuće i vratio psa i objasnio na koji način ga je dobio. Dala sam izjavu u tužilaštvu, krenuo je sudski postupak, a ta žena koja je ukrala Blekija je osuđena. Beskrajno sam zahvalna svom prijatelju, advokatu Dimiću, koji nam je pomogao da stvari dovedemo do kraja -

(Kurir.rs/Telegraf/Foto:Ilustracija)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...