STIGLI REZULTATI ODBUKCIJE TELA LAZARA LJUBISAVLJEVIĆA: Utvrđeno da se mladić iz okoline Vranja otrovao lekom
Foto: Privatna arhiva

selo stropsko

STIGLI REZULTATI ODBUKCIJE TELA LAZARA LJUBISAVLJEVIĆA: Utvrđeno da se mladić iz okoline Vranja otrovao lekom

Crna Hronika -

Smrt devetnaestogodišnjeg mladića Lazara Lj. iz sel Stropsko kod Vranja, nastupila je usled trovanja lekovima, sudeći prema rezultatima odbukcije.

Na lešu nisu utvrđene mehaničke povrede, pokazao je obdukcioni nalaz Zavoda za sudsku medicinu u Nišu. Više javno tužilaštvo u Vranju naložilo je obdukciju tela Zavodu za sudsku medicinu u Nišu.

- Povodom smrti pokojnog L. Lj. (19) iz sela Stropsko, čije je telo pronađeno dana 26.03.2021. godineu blizini Srednje škole "Josif Pančić"u Surdulici, Više javno tužilaštvo u Vranju je naložilo obdukciju tela Zavodu za sudsku medicinu u Nišu. Postupajući po naredbi, Zavod je izvršio obdukciju tela i toksikološko hemijsku analizu krvi, urina i želudačnog sadržaja. Prema nalazu Zavoda, smrt pokojnog L. Lj. je nastupila usled trovanja antikonvulzivnim lekom-valproinskom kiselinom i neuroleptikom (klozapinom). Na lešu nisu utvrđene mehaničke povrede. Na osnovu nalaza i izvršenih provera od strane policije, utvrđeno je da smrt pokojnog L. Lj. nije u uzročno -posledičnoj vezi sa nekim krivičnim delom - navedeno je u saopštenju VJT u Vranju.

Podsećamo, telo nesrećnog mladića je pronađeno u nedostupnom delu parcele uraslom u bagremu i trnju. Obavešteno je Više javno tužilaštvo u Vranju koje je ovlastilo policijske službenike PS u Surdulici da izvrše uviđaj. Uviđaju je prisustvovao I doktor mrtvozornik.

U džepu nesrećnog mladića pronađeni su recepti za lekove na ime Lazar L. Na osnovu fotografije koja je data u objavi za nestalim licem utvrđen je identitet mladića. Na telu mladića nije bilo tragova nasilne smrti.

Lazarov nestanak prijavljen je policiji 20. marta. Policija je odmah počela da traga za njim i dala je objavu za nestalim licem na teritoriji cele Republike Srbije. Nestanak devetnaestogodišnjeg mladića prijavio je otac. Policija je intenzivno tragla za L. Lj. od dana prijave o njegovom nestanku.

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track