Najnovije vesti

ISPITANO 6 POLICIJSKIH SLUŽBENIKA: Istraga protiv Gorana Papića još traje, i advokat odbrane ima spisak svedoka
Foto: Printscreen

TERETI SE DA JE MILJKOVIĆU VRATIO ZAPLENJENI AUTOMOBIL

ISPITANO 6 POLICIJSKIH SLUŽBENIKA: Istraga protiv Gorana Papića još traje, i advokat odbrane ima spisak svedoka

Crna Hronika

U istrazi protiv bivšeg zamenika načelnika SBPOK Gorana Papića, osumnjičenog da je u aprilu prošle godine urgirao da policija odmah vrati privremeno zaplenjeni blindirani automobil od, sada osumnjičenog vođe kriminalne grupe Marka Miljkovića, do sada je ispitano šest svedoka, policijskih službenika.

Do kraja ove sedmice očekuje se ispitivanje i poslednjeg svedok tužilaštva, dok odbrana i dalje čeka odluku o zahtevu za ispitivanje njenih svedoka.

U tužilaštvu za Tanjug kažu da je istraga u toku i podsećaju da je Papiću nedavno produžen pritvor za još 30 dana.

Papićev branilac Branislav Tapušković rekao je Tanjugu da tužilaštvo više od mesec dana nije odlučilo o njegovom predlogu da se u istrazi kao svedoci ispitaju bivši ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović (sada ministar odbrane), direktor policije Vladimir Rebić, bivši nacelnik Policijske uprave za grad Beograd Milan Stanić i načelnik Uprave kriminalističke policije Dejan Kovačević Dejan Kovačević.

Zbog toga je, kako kaže, prošle sedmice podneo zahtev sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da, u skladu za Zakonikom o krivičnom postupku, naloži tužilaštvu da sasluša svedoke koje je odbrana predložila.

Tapušković podseća je njegov branjenik na saslušanju kod tužioca negirao izvršenje krivičnog dela i da je rekao da je postupao po nalozima ministra Stefanovića.

"Šest policajaca koji su do sada ispitani u istrazi, posvedočili su da Papić nema nikakve veze sa vraćanjem vozila", dodao je advokat.

Papić je je pod istragom zbog sumnje da je urgirao da policija odmah vrati privremeno zaplenjeni blindirani automobil od, sada osumnjičenog vođe kriiminalne grupe, Marka Miljkovića.

Istog dana vozilo je vraćeno Miljkoviću.

Tužilaštvo sprovodi dokazne radnje u skraćenom postupku koji se vodi protiv Papića za krivično delo trgovina uticajem, za koje je zakonom zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

MUP je ranije saopštio da se Papić sumnjiči da je 15. aprila 2020. godine, koristeći svoj položaj rukovodioca u SBPOK, posredovao da se ne izvrši službena radnja koja bi se morala izvršiti, odnosno zahtevao od tadašnjeg rukovodioca Policijske uprave za grad Beograd da se licu koje je sada u pritvoru, odmah vrati blindirano vozilo koje je od njega tada privremeno oduzeto.

Istog dana vozilo je vraćeno Miljkoviću.

Miljković je zajedno sa Veljkom Belivukom pod istragom da je organizator kriminalne grupe koja se sumniči za ubistva, preprodaju droge i držanje oružja.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...