CARINICI SPREČILI KRIJUMČARENJE VREDNE OGRLICE: Putnica iz Ljubljane na beogradskom aerodromu imala NAJNEVEROVATNIJI izgovor FOTO
Foto: Carina

ZBUNILA SE

CARINICI SPREČILI KRIJUMČARENJE VREDNE OGRLICE: Putnica iz Ljubljane na beogradskom aerodromu imala NAJNEVEROVATNIJI izgovor FOTO

Crna Hronika -

U moru neverovatnih izgovora za krijumčarenje koje carinici svakodnevno imaju prilike da čuju, upravo se izdvojilo jedno novo:

"Nemirno sletanje aviona"!

Naime, u Beograd je 16. aprila iz Ljubljane doputovala 40-godišnja putnica koja je kao razlog zbog kog nije prijavila da u zemlju unosi ogrlicu vrednu skoro 11.500 evra navela nemirno sletanje aviona.

ogrlica
foto: Carina

Zbog toga je, kako je navela, bila rasejana kada je trebalo da se odluči za odgovarajući kontrolni prolaz i tako je praktično ''zalutala'' u zeleni prolaz koji je namenjen putnicima koji nemaju ništa da prijave.

Ali, kao što je dobro poznato, i u zelenom kontrolnom prolazu možete biti izdvojeni za kontrolu, što se i njoj dogodilo.

Dežurni službenici su detaljno pregledali prtljag i u njemu zatekli kutiju brendiranog nakita ''Burato Gioielli'' sa pratećom dokumentacijom (originalnim sertifikatom, kao i papirima za povraćaj poreza izdatim u Italiji).

Pošto je kutija bila prazna, pregledali su putnicu i zlatnu ogrlicu zatekli na njenom vratu.

ogrlica
foto: Carina

Protiv putnice je pokrenut prekršajni postupak, a ogrlica je privremeno zadržana do njegovog okončanja.

Podsećamo da putnici imaju pravo u zemlju da unesu i vrednije stvari, ali moraju da ih prijave i za njih plate uvozne dažbine. Roba čija vrednost ne prelazi 3.000 evra može biti ocarinjena na samom prelazu uz jedinstvenu stopu carine od 10%, dok se ona čija vrednost prelazi taj iznos carini u redovnom carinskom postupku.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track