BIA PODNELA KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV MILANA DUMANOVIĆA: Bivši pripadnik Odeljenja za praćenje dezinformacijama širio paniku
Foto: Printscreen

OMETA BORBU PROTIV KRIMINALA

BIA PODNELA KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV MILANA DUMANOVIĆA: Bivši pripadnik Odeljenja za praćenje dezinformacijama širio paniku

Crna Hronika -

Bezbednosno-informativna agencija podnela je danas Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv Milana Dumanovića, zbog postojanja sumnje da je prijavljeni počinio krivično delo Izazivanje panike i nereda iz člana 343. stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika Republike Srbije, saopštila je BIA.

Dumanović je 18. aprila 2021. godine gostujući u emisiji "Utisak nedelje" autora Olje Bećković, koja je emitovana na televiziji "Nova S", u više navrata iznosio tvrdnje koje se odnose na BIA, ponavljajući više puta rečenicu:

"Novac od droge dele SNS i BIA".

BIA, krivična prijava, Milan Dumanović
foto: BIA

"Navodi Dumanovića predstavljaju pokušaj širenja panike kod građana, plasiranjem dezinformacija, a u cilju slabljenja integriteta i autoriteta nacionalne službe bezbednosti. Takođe, time je značajno omeo sprovođenje mera BIA na zaštiti bezbednosti Republike Srbije od trenutno izraženih pretnji, posebno organizovanog kriminala, stvaranjem nezadovoljstva, revolta i neodobravanja prema BIA, čime se ujedno slabi poverenje i podrška građana tim merama. Uporedo sa pomenutom krivičnom prijavom, direktor Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić podneo je lično krivičnu prijavu protiv pomenutog Dumanovića, a zbog uvreda izrečenih na njegov račun", dodaje se u saopštenju BIA.

Dumanović je bivši pripadnik Odeljenja za tajno praćenje MUP.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track