Najnovije vesti

IGOR SRBIN ĆE ROBIJATI U PAKLU! Surovi ubica će ostatak života provesti u strašnom zatvoru u Kadizu VIDEO
Foto: EPA-EFE/Antonio García

U IŠČEKIVANJU IZRICANJA KAZNE

IGOR SRBIN ĆE ROBIJATI U PAKLU! Surovi ubica će ostatak života provesti u strašnom zatvoru u Kadizu VIDEO

Crna Hronika

Igor Srbin robijaće u jedinom zatvoru sa maksimalnom sigurnošću u Španiji - "Puerto 2" u Kadizu.

Norbert Feher, poznat i pod pseudonimom Igor Vaclavić, Igor Rus i Igor Srbin, poreklom iz Srbije, posle današnje presude u Španiji za trostruko ubistvo u španskom gradu Taruelu 2017. čeka u koji će zatvor biti prebačen.

Njegovo prebacivanje uslediće tek za nedelju dana kada sud i odredi kolika mu je kazna za ubistvo dvojice policajac i građanina. Feher je, inače, u januaru 2020. osuđen na 20 godina zatvora zbog pokušaja dvostrukog ubistva.

Dok očekuje izricanje doživotne robije naredne nedelje on će zatvorsku kaznu služiti, najverovatnije, u najčuvanijem zatvoru u Španiju - "Puerto 2" u Kadizu. U ovom španskom letovalištu robijaju najsuroviji zatvoreneici - teroristi, ubice, silovatelji... Ovi visokorizični zatvorenici koji čine zatvorsku populaciju u "Puerto 2" (Luka 2), centru koji ima kapacitet za ukupno 350 zatvorenika. To je ujedno i zatvor sa najvećim brojem zatvorenika džihadista, ukupno 15.

U ovom zatvoru završavaju svi osuđeni za teška krivična dela koji nisu izrazili kajanje, a iz drugih kazamata se dovode najopasniji zatvorenici koji prave probleme.

Ovde važe vrlo oštra pravila kućnog reda. Zatvorenici nemaju međusobni kontakt. Vrata ćelije su dvostruka, a sa zatvorskim osobljem se komunicira samo pomoću interfona. Vrata koja vode do dvorišta, uvek sama, otvaraju se i zatvaraju automatski. Hrana i se servira kroz vrata ćelije.

Ćelija je prostor od desetak kvadratnih metara u kojem se nalaze krevet, ormar, mali radni sto, tuš kada i toalet.

Španski zatvori predstavljaju jedne od najkrvavijih u Evropi. Često izbijaju tuče među osuđenicima, zatvorski čuvari su neprestano na meti. Na ovakvo stanje utiču loši životni uslovi ali i podatak da su španski zatvori popunjeni 177 odsto.

Fabricio Žoao bio je najsuroviji stanovnik zatvora "Puerto 2". Korpulentni zločinac, visok 1,80 metara i težak više od 100 kilograma, bio je rodom iz Gvineje Bisao, i robijao je 50 godina.

On je ubio svoju deojku u Bilbau, a tokom odsluženja kazne ubije je jednog zatvorenika, dok je samo u jednom napadu na čuvare povredio njih osmoricu, od kojih su dvojica jedva preživela. Pre godinu dana, Žoao je pronađen mrtav u ćeliji i njegova smrt je okarakterisana kao nesrećna – okliznuo se i pao na glavu tokom tuširanja.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...