ODLOŽENO ROČIŠTE VOZAČU AUDIJA SMRTI: Veštačenje njegove zrelosti i uračunljivosti još nije završeno, nisu završeni svi pregledi
Foto: Južne vesti/S.Marković

osnovni sud u nišu

ODLOŽENO ROČIŠTE VOZAČU AUDIJA SMRTI: Veštačenje njegove zrelosti i uračunljivosti još nije završeno, nisu završeni svi pregledi

Crna Hronika -

Zato što nisu urađeni svi pregledi koji su deo veštačenja koje treba da utvrdi zrelost i uračunljivost 19-godišnjeg vozača N. S. iz Beograda, koji je optužen da je u saobraćajnoj nesreći na Bulevaru Medijana "audijem" izleteo na trotoar i usmrtio dečaka od 12 godina i 45-godišnjaka, glavni pretres koji je bio zakazan za sutra odložen je, potvrdili su Osnovnog suda Južnim vestima.

Audi, Audi smrti, Niš
foto: M.S.

Komisijsko veštačenje koje je sud naložio pre dve nedelje, a kojim stručnjaci treba da procene uračunljivost, zrelost i moguće neurološke probleme vozača, još nije završeno. Vozaču N. S. je za sutra zakazan pregled, što je razlog odlaganja suđenja.

- Odloženo je sutra ročište za glavni pretres iz razloga što je u toku veštačenje optuženog. Pregledi se rade sutra, prekosutra, nakosutra, iz tog razloga on će biti nedostupan za suđenje iz kojih razloga je sudija odlučila da odloži glavni pretres koji je sutra zakazan - navode iz Osnovnog suda.

Inače, suđenje okrivjenom vozaču N. S. počelo je 26. marta, skoro dva i po meseca nakon nesreće, a tada se on izjasnio da nije kriv, a advokati oštećenih, odnosno porodica stradalih, zahtevali su da tužilaštvo prekvalifikuje krivično delo u optužnom predlogu, te da se umesto 1 do 8 godina, vozač suoči sa kaznom od 12 godina.

Audi, Audi smrti, Niš
foto: M.S.

Na drugom ročištu svedočile su devojčice iz automobile koje su dale različite iskaze, koji su se delimično razlikovale i od onih datih u tužilaštvu.

Iako je suđenje odloženo, za sutra porodice stradalih u nesreći na Bulevaru Medijana organizovali su miran protest protiv bahatih vozača ispred Palate pravde u Nišu od 15 sati.

(Kurir.rs/Južne vesti, T.Tasić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track