MAJCI UBIJENOG SLALI SLIKE OSAKAĆENOG SINA: Vučić o monstruoznosti klana i šefovima: Svi su došli iz Crne Gore!
Foto: Dado Đilas, Zorana Jevtić, MUP Srbije

Otkriveni novi detalji o užasima

MAJCI UBIJENOG SLALI SLIKE OSAKAĆENOG SINA: Vučić o monstruoznosti klana i šefovima: Svi su došli iz Crne Gore!

Crna Hronika -

Koliko daleko je organizovana kriminalna grupa uhapšenog Velje Nevolje otišla, otkrio je predsednik Srbije rekavši da su oni pobili „mnogo, mnogo ljudi“

Klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića ubio je mnogo ljudi, a majci jedne od svojih žrtava slali su slike masakriranog sina!

Ovo je otkrio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a na pitanje da li može da se desi da klan završi na slobodi, predsednik je odgovorio: „Mislim da bi to bila naučna fantastika.“

- Oni su mnogo, mnogo, mnogo ljudi pobili. Mogu da vam otkrijem da su majci jednog od ubijenih slali slike masakriranog i osakaćenog sina. Da imate u vidu o kakvim je monstrumima reč? - rekao je Vučić.

On je istakao i da je klan uvezen iz susedne države.

- Oba klana su uvezena iz Crne Gore, imaju svoje vođe. Jedan glavni među „kavčanima“, koji se ne krije, jeste Zvicer, „škaljarci“ imaju svog. A svi imaju svog najvišeg šefa i svi su došli iz Crne Gore. Organizacija cela, logistika, pare, sve je iz Crne Gore - rekao je predsednik za Blic.

Podsetimo, Veljko Belivuk, Marko Miljković i pripadnici njihove organizovane kriminalne grupe uhapšeni su 4. februara, a pre pet dana pritvor im je produžen za još tri meseca. Zasad im se na teret stavljaju tri otmice i ubistva, kao i trgovina drogom, pranje para i ilegalno posedovanje oružja. Sumnja se da su u kući u Ritopeku ubili Gorana Veličkovića Goksija, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoju. Sumnja se da su tela komadali, mleli u industrijskoj mašini za mlevenje mesa, a potom tragove zločina uništavali kiselinom.

- Sumnja se da je spisak njihovih žrtava poduži. Istražitelji rade na rasvetljavanju nestanka više od deset muškaraca kojima se svaki trag izgubio prošle godine. Određene informacije i dokazi upućuju na to da oni nisu više živi - podseća izvor i dodaje da su istražitelji prikupili brojne dokaze protiv klana, koji je po surovosti i brutalnosti prevazišao i zloglasni zemunski klan.

- Od članova grupe oduzeta su 44 kriptovana mobila telefona. Nađene su fotografije unakaženih i obezglavljenih tela. Veruje se da su mučenje i sakaćenje slikali i snimali kako bi slali svojim šefovima, ali i šefovima ubijenih, ali i neposlušnicima da bi im stavili do znanja šta će im se dogoditi ako ih ne budu slušali - podseća izvor Kurira. E. K.

Crni spisak

l Strahinja Marković (22)

l Jovo Kecman (51)

l Lazar Vukićević (31)

l Vukašin Gošović (21)

l Filip Marjanović (23)

l Ljubomir Lainović (25)

l Dario Ðorđević (23)

l Alekandar Grigorijević (42)

l Goran Mihajlović (23)

l Damir Hodžić (23)

l Adis Spahić (33)

Pad kavačkog klana

Kašćelan u pritvoru, Zvicer na poternici

l Veljko Belivuk i Marko Miljković, kako se sumnja, bili su ispostava kavačkog klana iz Kotora za Beograd i Srbiju. O tome da su bili bliski sa „kavčanima“ govori i njihova poseta Crnoj Gori u januaru ove godine, kada su bili gosti vođa kavačkog klana Radoja Zvicera i Slobodana Kašćelana. Kašćelan je uhapšen pre desetak dana u Kotoru i nalazi se u pritvoru zbog sumnje da je naručio najmanje jednu likvidaciju, ali i planirao ubistva, dok je Zvicer uspeo da pobegne. U međuvremenu je i Srbija za Zvicerom raspisala poternicu, a sumnja se da je od Belivukovog klana naručivao likvidacije.

Slobodan Kašćelan
foto: Privatna Arhiva
Radoje Zvicer
foto: detective-info.com.ua

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track